Hyppää sisältöön

”En ole katunut päivääkään!” -Tuutorit kertovat kokemuksistaan

Tuutorit ovat opiskelijoille tärkeä tuki opintojen alussa. Maija ja Silja kertovat kokemuksistaan tuutorina, ja miksi kannattaa hakea mukaan. He toimivat tuutoreina Forssan kampuksella ja opiskelevat kestävää kehitystä. He ovat toimineet tuutoreina 2021.

Miten innostuit hakemaan tuutoriksi?

Maija: Aiemmissa opinnoissa en lähtenyt, ja se jäi harmittamaan hirveästi, joten nyt päätin, että ehdottomasti haen. Eikä ole kaduttanut päivääkään, mahtava kokemus!

Silja: Olin aiemmin kuullut tutoroinnista pelkkää hyvää kavereiltani ja halusin päästä itse näkemään, millaista se on.


Mitä olet päässyt tekemään?

Maija: Tutustumaan uusiin opiskelijoihin ja järjestämään heille aktiviteetteja pääasiassa, sekä neuvomaan kaikessa pienessä ja suuressa koulun alkaessa.

Silja: Tutustuttamaan ykkösiä kouluun ja neuvomaan heitä uusissa asioissa ihan opinnoista aina uuteen kaupunkiin tutustumisessa.

Tuutoreiden järjestämä luontoretki syksyllä 2021.
Tuutorit pääsevät järjestämään erilaisia hauskoja aktiviteetteja.

Mitä olet oppinut?

Maija: Esiintymistaitoja, ryhmänohjausta, erilaisten asioiden (esim. oman aikataulun ja tapahtumien) järjestämistä ja erilaisten ihmisten kohtaamista.

Silja: Vuorovaikutustaitoja, organisointitaitoja, aikatauluttamista ja ryhmän johtamista.

Mikä on ollut parasta?

Maija: Uudet opiskelijat ehdottomasti!! Heitä on odotettu kuin kuuta nousevaa koko kesän, ja on ollut ilo tutustua uuteen luokkaan, auttaa opiskelija-arjessa ja järjestää heille kaikenlaista pientä kivaa. Melkein harmittaa miten nopeasti “itsenäistyvät”!

Silja: Parasta ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen ja hauskanpito yhdessä! Uuden ryhmän kehityksen ja yhtenäistymisen näkeminen!

Ryhmänjohtamistaidot kehittyvät järjestäessä ryhmille toimintaa.

Onko tästä kokemuksesta hyötyä myöhemmin elämässä?

Maija: Kaikista kokemuksista ja opeista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, eritysesti erilaisten ihmisten kohtaaminen ja esiintymistaidot nousevat itsellä merkitykselliseksi.

Silja: Koko kokemus on antanut niin paljon. Tässä kehittyneitä taitoja tulee tarvitsemaan myös myöhemmin työelämässä.


Mitä ajatuksia tuutoroinnista on herännyt?

Maija: Tuutorointi on ollut ihan parasta, voin suositella aivan kaikille, jotka miettivät lähtisikö! Omissa ajatuksissa on myös jatko vastuutuutorina, koska tuntuu ettei ole ihan vielä valmis luopumaan tästä hommasta.

Silja: Ihan parasta, en ole katunut hetkeäkään, vaikka aluksi ajankäyttö omien opintojen kanssa mietitytti. Lähde ihmeessä mukaan!


Jos sinua kiinnostaa tuutorointi, hae mukaan! HAMKO etsii uusia tuutoreita syksylle 2022, hakuaika on avoinna 30.1.2022 asti. Lue lisää tuutoroinnista täältä.

Oletko jo toiminut vuoden vertaistuutorina ja haluaisit jatkaa?
Hae vastuutuutoriksi, lisätietoja löydät täältä.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys