Hyppää sisältöön

Tuutorointi

Vertaistuutorit luovat ryhmähenkeä

Vertaistuutorit ovat kokeneita opiskelijoita, jotka auttavat uusia opiskelijoita. Tuutoreihin voit ottaa yhteyttä jo ennen opintojesi alkua ja tapaat heidät orientaatioviikoilla. He neuvovat, tiedottavat ja kannustavat, jotta opinnot starttaisivat ja jatkuisivat mahdollisimman mukavasti. Tuutoreita tapaa koko opiskelun ajan muun muassa Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan tapahtumissa.

Vertaistuutorit on helppo tunnistaa ainakin seuraavista ulkoisista tunnusmerkeistä:

  • Tuutoripaita – päällä aina kun jotain tapahtuu. Tuutoripaita on tuutorin virka-asu ja yhdistettynä opiskelijahaalareihin se on varma tapa erottua edukseen.
  • Tuutorimerkki – vain HAMKOn tuutoreille annettava haalarimerkki. Tuutorimerkkiä ei voi ostaa, se on ansaittava!

Tuutorin tehtävät

Tuutoreille kuuluu monia erilaisia tehtäviä. Tuutorit mm. avustavat sekä hakijoita että henkilökuntaa pääsykokeissa, ohjaavat uusia opiskelijoita orientaatioviikoilla ja osallistuvat yksiköiden orientaatiotapahtumien suunniteluun ja toteutukseen sekä järjestävät muuta tapahtumaa koko lukuvuoden ajan.

Erikoistumiskoulutukset

Tuutoroinnista kiinnostuneille on tarjolla vertaistuutoroinnin lisäksi erikoistumiskoulutuksia, jotka tuovat mukanaan erilaisia tehtäviä:

  • Vastuutuutori on kokeneempi, vähintään vuoden tuutorina toiminut opiskelija. Vastuutuutori toimii omassa koulutuksessaan uusien tuutorien tukena ja turvana yhdessä opinto-ohjaajien kanssa.
  • Kv-tuutorit opastavat HAMKiin tulevia kansainvälisiä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita.
  • Hyvinvointituutorit ovat keskeisiä toimijoita HAMKin järjestämissä hyvinvointi- ja liikuntapalveluissa. He hyödyntävät omia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan ja pääsevät muokkaamaan tuutorivuottaan niiden mukaan. Liikuntaan erikoistuneet hyvinvointituutorit ohjaavat liikuntaa sekä kampusten arjessa tapahtuvaa matalan kynnyksen fyysistä toimintaa. 

Lisätiedot

Tuutoroinnista vastaa asiantuntija Emma Kokkonen.

Yhteystiedot:
emma.kokkonen@hamko.fi
+358 44 722 1002

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys