Hyppää sisältöön

HAMKOn toimijat

Edustajisto

Ylintä päätösvaltaa opiskelijakunnassa käyttää vuosittain jäsenistön keskuudesta vaaleilla valittu 21-henkinen edustajisto. Edustajisto muodostaa kannan suuriin linjoihin, vahvistaa hallituksen valmistelemat asiakirjat ja päättää muun muassa opiskelijakunnan talouden ja toiminnan suuntaviivoista. Edustajisto nimeää opiskelijaedustajat ammattikorkeakoulun työryhmiin ja muihin toimielimiin sekä valitsee hallituksen.

Jokainen opiskelijakunnan jäsen voi asettua ehdolle edustajistoon ja hallitukseen, ja jokaisella jäsenellä on äänioikeus edustajistovaaleissa. Tätä oikeutta kannattaa käyttää! Lisäksi jokaisella jäsenellä on oikeus osallistua edustajiston kokouksiin.

Edustajistossa toimimisesta on mahdollista saada 3 opintopistettä Opiskelija- ja kansalaisjärjestötoiminnan opintojakson kautta.

Edustajisto 2020

EdustajaKoulutusohjelmaVaaliliitto
Jali Närhi,
puheenjohtaja
LiiketalousTradenöörit
Heli Mononen,
varapuheenjohtaja
LiiketalousTradenöörit
Niko ÄkräsLiiketalousTradenöörit
Anni VäänänenLiiketalousTradenöörit
Petja ValoLiikennealaTradenöörit
Anni SomerojaRakennettu ympäristöSitoutumaton
Saana PalovaaraKestävä kehitysVihreät
Antti TervakoskiLiikennealaTradenöörit
Anders KaikkonenTieto- ja viestintätekniikkaTradenöörit
Siiri TuomistoSairaanhoitajaVorssan Liitto
Helene MunckKestävä kehitysVihreät
Emmi LiiasMetsätalousSitoutumaton
Minni RäsänenLiikennealaTradenöörit
Joel EeliSähkö- ja automaatiotekniikkaSitoutumaton
Ulla YlinenTieto- ja viestintätekniikkaTradenöörit
Juho AnttonenLiikennealaTradenöörit
Tiia JokinenLiiketalousTradenöörit
Leidi-Kristal KohonenTieto- ja viestintätekniikkaTradenöörit
Mikko PekonenLiikennealaTradenöörit

Hallitus

Opiskelijakunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston valitsema hallitus. Hallituksen tehtävänä on edustaa opiskelijakuntaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, johtaa opiskelijakunnan toimintaa, tiedottaa opiskelijoita, jäsenistöä ja muita sidosryhmiä niitä koskevista asioista sekä vastata opiskelijakunnan hallinnosta.

Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme (3) ja enintään kahdeksan (8) jäsentä. Hallituksen toimikausi on yksi kalenterivuosi.

Hallituksessa toimimisesta on mahdollista saada 3-6 opintopistettä riippuen luottamustehtävästä. Katso lisätietoja Yhteiskunnallisen vaikuttamisen opintojaksosta.

Hallitus 2020

Hallituksen jäsenVastuualue(et)
Sakari VitikkaPuheenjohtaja
Mikael LaitinenVarapuheenjohtaja
Karri MäkeläTapahtumat
Sami WeidmannTapahtumat, liikunta
Tytti MaanpääJäsenedut ja -palvelut
Lauri SaarikallioLaatu ja palaute
Santeri MattilaUra ja työllistyminen

Työntekijät

Opiskelijakunnalla on neljä palkattua työntekijää, jotka yhdessä hallituksen kanssa vastaavat opiskelijakunnan jokapäiväisestä pyörittämisestä. Työntekijät tukevat luottamustoimijoita heidän omien vastuualueidensa saralla ja tuovat opiskelijakunnan toimintaan pitkäjänteisyyttä ja kokemusta.

Toiminnanjohtaja

Toiminnanjohtajan toimenkuvaan kuuluu suunnitella ja koordinoida opiskelijakunnan toimintaa ja taloutta. Toiminnanjohtaja vastaa myös opiskelijakunnan hallinnosta ja palveluista sekä neuvottelee opiskelijakunnan yhteistyösopimuksia. Toiminnanjohtaja toimii muun henkilöstön esimiehenä.

Asiantuntija, jäsenpalvelut ja viestintä

Jäsenpalveluiden ja viestinnän asiantuntija palvelee opiskelijoita opiskelijakunnan palvelupisteellä opiskelijakorttiin ja jäsenyyteen liittyvissä asioissa. Asiantuntija vastaa myös opiskelijakunnan viestinnän suunnittelusta ja kehittämisestä.

Asiantuntija, ohjaus ja opiskelukyky

Ohjauksen ja opiskelukyvyn asiantuntija suunnittelee ja kehittää opiskelijakunnan toteuttamaa tuutoritoimintaa, järjestää tapahtumia ja tuottaa materiaalia tuutoritoiminnan tueksi. Asiantuntija vastaa myös opiskeluhyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämisestä.

Asiantuntija, koulutuksen laatu ja työura

Koulutuksen laadun ja työuran asiantuntijan vastuualueisiin kuuluu opiskelijakunnan ja korkeakoulun laatu- ja palautejärjestelmien seuranta ja kehittäminen. Asiantuntija tukee opiskelijakuntaa ja opiskelijoita korkeakoulun tulevassa laatuauditoinnissa sekä kehittää opiskelijoiden urapalveluita.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys