Hyppää sisältöön

Liity jäseneksi

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! Opiskelijakunnan jäsenyys on keino vaikuttaa juuri sinua koskeviin asioihin eli opintoihin ja opiskelijaelämään. Jäsenenä voit mm. asettua ehdolle ja äänestää edustajistovaaleissa sekä hakea opiskelijakunnan hallitukseen.

Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi saat jäsenyyden merkiksi opiskelijakortin, joka on todistus opiskelijastatuksesta ja jolla saat käyttöösi tuhansia opiskelija-alennuksia ja etuja ympäri Suomen. HAMKOn jäsenten käytössä on muovisen AMK-opiskelijakortin lisäksi Pivon digitaalinen opiskelijakortti.

Ketkä voivat liittyä jäseneksi?

HAMKOn jäseneksi voivat liittyä kaikki läsnäolevat, tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat HAMKilaiset – myös monimuoto-, vaihto- ja YAMK-opiskelijat.

Polkuopiskelijat voivat myös liittyä jäseneksi, he saavat käyttöönsä erillisen opiskelijakortin polkuopintojen ajaksi. Pivon opiskelijakortti ja AMK-opiskelijakortti eivät ole polkuopiskelijoiden käytettävissä.

Opiskelijakortin saamisen edellytykset eivät täyty, mikäli opiskelet ammatillisessa opettajakorkeakoulussa, tilauskoulutuksessa, väyläopintoja, avoimessa ammattikorkeakoulussa tai suoritat koulutuskokonaisuutta, joka koostuu vain tutkinnon osista.

Jäsenmaksut

Uuden jäsenen hinnat sisältävät AMK-opiskelijakortin valmistuskulut, jäsenmaksun sekä liittymismaksun. Jäsenmaksun voi maksaa kerralla koko opiskeluajaksi tai useammissa osissa, mutta monivuotinen jäsenyys on edullisin ja helpoin vaihtoehto. Jos suunnitelmissasi on valmistua tavoiteaikaa nopeammin, kannattaa jäsenyys maksaa liittyessä siksi ajaksi, jonka varmasti opiskelee HAMKissa.

Lukukausi (syksy tai kevät)28 €
Lukuvuosi41 €
2 vuotta67 €
3,5 vuotta106 €
4 vuotta119 €

Vinkkejä jäseneksi liittyvälle

  1. Sinun tulee antaa HAMKin sähköpostiosoitteesi (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se osoitteessa patu.hamk.fi. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteys it@hamk.fi.
  2. Opiskelijanumero on seitsemännumeroinen tunniste, jonka voit tarkistaa Pakista. Opiskelijanumero ei ole pakollinen tieto liittyessä, eli tarvittaessa voit jättää kohdan tyhjäksi.
  3. Kuvan valinta: Hyvä nyrkkisääntö kuvalle on, että sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan (pidä huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta). Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, joten älä pue aurinkolaseja, hattua tai huppua päällesi kuvaan.
  4. Maksu tapahtuu Paytrailin välityksellä, eli voit maksaa verkkopankissa tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla.
Valitse opiskelijakorttiisi kuva, josta sinut tunnistaa helposti.

AMK-opiskelijakortin toimitus ja Pivo

AMK-opiskelijakortin toimitusaika on n. 1-2 viikkoa, mutta ruuhkahuippuna syyskuussa on mahdollista, että toimitusajat ovat hieman tavanomaista pidemmät. Muistathan kuitenkin, että voit ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi jo aiemmin, yleensä se onnistuu jo liittymispäivänä!

Kun AMK-opiskelijakorttisi saapuu painosta, se toimitetaan omalle kampuksellesi, jonka paikalliselta opiskelijayhdistykseltä saat ilmoituksen, kun korttisi on noudettavissa. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa kortin voi noutaa HAMKOn toimistolta.

Monimuoto-opiskelijoiden kortteja ei lähetetä automaattisesti omalle kampukselle, vaan he saavat ensin ilmoituksen kortin saapumisesta sähköpostitse.

Poissaolevan opiskelijan jäsenyyttä voidaan siirtää odottamaan opintojen jatkumista. Jäsenyyden siirtäminen täytyy ilmoittaa opiskelijakunnalle ennen poissaoloa.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä liittymisestä tai jäsenyydestä, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme!

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys