Hyppää sisältöön

Liity jäseneksi

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi, HAMKOn, jäseneksi! Opiskelijakunnan jäsenyys on keino vaikuttaa juuri sinua koskeviin asioihin eli opintoihin ja opiskelijaelämään. Jäsenenä voit mm. asettua ehdolle ja äänestää edustajistovaaleissa sekä hakea opiskelijakunnan hallitukseen.

Liittymällä opiskelijakunnan jäseneksi saat jäsenyyden merkiksi opiskelijakortin, joka on todistus opiskelijastatuksesta ja jolla saat käyttöösi tuhansia opiskelija-alennuksia ja etuja ympäri Suomen.

HAMKOn jäsenten käytössä on muovisen AMK-opiskelijakortin lisäksi Pivon digitaalinen opiskelijakortti. Voi siis sanoa, että saat siis kaksi korttia yhden hinnalla.

1. Ketkä voivat liittyä jäseneksi?

HAMKOn jäseneksi voivat liittyä kaikki läsnäolevat, tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat HAMKilaiset

 • päiväopiskelijat,
 • monimuoto-opiskelijat,
 • muuntokoulutuksessa opiskelevat,
 • vaihto-opiskelijat sekä
 • YAMK-opiskelijat

Polkuopiskelijat

Polkuopiskelijat voivat myös liittyä jäseneksi, he saavat käyttöönsä erillisen opiskelijakortin polkuopintojen ajaksi. Pivon opiskelijakortti ja AMK-opiskelijakortti eivät ole polkuopiskelijoiden käytettävissä. Polkuopiskelijan kortti ei sisällä VR:n ja Matkahuollon alennuksia.

Muut kuin tutkinto- ja polkuopiskelijat

Opiskelijakortin saamisen edellytykset eivät täyty, mikäli opiskelet

 • ammatillisessa opettajakorkeakoulussa,
 • tilauskoulutuksessa,
 • väyläopinnoissa,
 • avoimessa ammattikorkeakoulussa tai
 • suoritat koulutuskokonaisuutta, joka koostuu vain tutkinnon osista.

2. Jäsenmaksut

Uuden jäsenen hinnat sisältävät AMK-opiskelijakortin valmistuskulut, jäsenmaksun sekä liittymismaksun. Jäsenmaksun voi maksaa kerralla koko opiskeluajaksi tai useammissa osissa, mutta monivuotinen jäsenyys on edullisin ja helpoin vaihtoehto. Jos suunnitelmissasi on valmistua tavoiteaikaa nopeammin, kannattaa jäsenyys maksaa liittyessä siksi ajaksi, jonka varmasti opiskelee HAMKissa.

Lukukausi (syksy tai kevät)28 €
1 vuosi41 €
1,5 vuotta54 €
2 vuotta67 €
2,5 vuotta80 €
3 vuotta93 €
3,5 vuotta106 €
4 vuotta119 €

3. Vinkkejä jäsenlomakkeen täyttämiseen

 1. Sinun tulee antaa HAMKin sähköpostiosoitteesi (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se HAMKin Tunnistautumispalvelussa, osoitteessa id.hamk.fi. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteyttä Service Deskiin.
 2. Saat student-postiisi koodin, jolla pääset kirjautumaan lomakkeelle.
 3. Onko henkilötunnus pakollinen? Ei varsinaisesti. Mutta jos haluat käyttää Pivon digitaalista opiskelijakorttia , hetu tarvitsee olla tiedoissasi.
 4. Opiskelijanumeron voit jättää tyhjäksi.
 5. Kiinnitä huomiota kuvan valintaan: Hyvä nyrkkisääntö kuvalle on, että vaikka sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan (pidä huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta). Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, joten älä pue aurinkolaseja, hattua tai huppua päällesi kuvaan. Korttisi ei lähde tilaukseen, ellei kuvaa hyväksytä.
 6. Maksu tapahtuu Paytrailin välityksellä, eli voit maksaa verkkopankissa, Mobilepaylla tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla.

Näistä esimerkkikuvista vasemmanpuoleisin kasvokuva on erinomainen korttiin.

Valitse opiskelijakorttiisi kuva, josta sinut tunnistaa helposti.

4. AMK-opiskelijakortin toimitus ja Pivo

AMK-opiskelijakortin toimitusaika on n. 1-2 viikkoa, mutta ruuhkahuippuina syyskuussa on mahdollista, että toimitusajat ovat hieman tavanomaista pidemmät. Muistathan kuitenkin, että voit ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi jo aiemmin!

Kun AMK-opiskelijakorttisi saapuu painosta, se toimitetaan omalle kampuksellesi, jonka paikalliselta opiskelijayhdistykseltä saat ilmoituksen, kun korttisi on noudettavissa. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa kortin voi noutaa HAMKOn toimistolta.

Monimuoto-opiskelijoiden kortteja ei lähetetä automaattisesti omalle kampukselle, vaan he saavat ensin ilmoituksen kortin saapumisesta sähköpostitse student-postiin.

Pivon käyttöönotto

Pivon opiskelijakortin käyttöönotto vie vain hetken.

Pivon opiskelijakortti on maksuton, mutta koska Pivo on mobiilimaksusovellus, tarvitset sen käyttöönottoa verkkopankkitunnukset ja maksukorttisi tiedot.

Näin otat Pivon opiskelijakortin käyttöön:

 1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota sovellus käyttöön seuraamalla Pivon ohjeita.
 2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti.
 3. Hyväksy opiskelijakortin käyttöehdot, valitse koulutustasosi ja oppilaitoksesi ja seuraa Pivon ohjeita.
 4. Lisää opiskelijakorttiin kuva Pivon ohjeiden avulla. Kuvan voit vaihtaa puolen vuoden välein.

Pulmia Pivon kanssa? Täältä löydät vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

5. Poissaolo tai ero

Poissaolevan opiskelijan jäsenyyttä voidaan siirtää odottamaan opintojen jatkumista. Jäsenyyden siirtäminen täytyy ilmoittaa opiskelijakunnalle ennen poissaoloa.

Jos opintosi päättyvät aiemmin, kuin jäsenyytesi, lue tältä sivulta ohjeet, miten toimia.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä liittymisestä tai jäsenyydestä, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme!

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys