Hyppää sisältöön

Mukaan toimintaan

Tervetuloa mukaan tekemään HAMKOsta entistä parempi edunvalvoja ja opiskelijan tuki HAMKissa!

Opiskelijakunnassa on tarjolla monenlaisia tapoja osallistua paremman opiskeluarjen luomiseen ja kehittämiseen. Mukaan voit lähteä sinulle sopivalla panostuksella! Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat hyvin moninainen joukko mm. taustansa, ikänsä, pohjakoulutuksensa ja identiteettinsä puolesta. Lisäksi moninaiset tavat suorittaa opintoja mahdollistavat sen, että opiskelijoiden maantieteellinen sijainti voi olla kaukanakin HAMKin toimipisteistä. Toivomme tietenkin, että tämä opiskelijoiden moninaisuus näkyy myös aktiivitoimijoidemme yhteisössä.

Tule siis rohkeasti mukaan:

  • Syksyisin opiskelijakunnassa järjestetään edustajistovaalit, joissa valitaan jäsenet opiskelijakunnan ylintä päätösvaltaa käyttävään toimielimeen tulevaksi vuodeksi. Lue lisää edustajiston toiminnasta ja lähde ehdolle seuraaviin vaaleihin!
  • Edustajistovaalien jälkeen valitaan opiskelijakunnan hallitus, joka vastaa edustajiston tekemien päätösten toimeenpanosta ja opiskelijakunnan operatiivisen toiminnan pyörittämisestä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Hallituksessa pääset tekemään monipuolisesti erilaisia asioita, kiinnostuksenkohteittesi mukaan. Tekemistä löytyy niin tapahtumanjärjestäjälle kuin edunvalvonnasta tai ohjauksesta kiinnostuneille. Lue lisää hallituksen toiminnasta.
  • Päävastuu opiskelijakunnan tapahtumien järjestämisestä on yhdellä tai kahdella vuosittain valittavalla hallituksen jäsenellä. He eivät kuitenkaan yksin vastaa kaikista tapahtumajärjestelyistä, vaan heitä avustaa tapahtumatiimi, johon rekrytoidaan innokkaita jäseniä aina tammikuussa. Mikäli tapahtumien järjestäminen kiinnostaa, ota yhteys hallituksen tapahtumavastaaviin tai pysy kuulolla seuraavan tapahtumatiimihaun aikaan!
  • Tuutorointi on tärkeä osa uusien opiskelijoiden opintojen aloitusta. Opiskelijakunta rekrytoi ja kouluttaa vuosittain noin 100 uutta tuutoria. Lue lisää tuutoroinnista ja hae mukaan! Tuutorirekry järjestetään aina syksyisin, haastattelut alkuvuodesta tammi- ja helmikuun aikana ja koulutus keväällä (maalis- ja huhtikuun vaihteessa yleensä).
  • Opiskelijakunta valitsee myös opiskelijaedustajat esimerkiksi HAMKin yksiköiden johtoryhmiin ja muihin työryhmiin ja toimielimiin. Yksiköiden johtoryhmien opiskelijaedustajat valitaan aina keväisin – seuraa siis HAMKOn viestintää ja hae mukaan vaikuttamaan!

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys