Hyppää sisältöön

Opiskelijakortit

Opiskelijakortti on merkki siitä, että olet opiskelijakunnan jäsen. HAMKOn jäsenten käytössä ovat muovinen AMK-opiskelijakortti sekä Pivon digitaalinen opiskelijakortti.

Polkuopiskelijat saavat käyttöönsä erillisen polkuopiskelijakortin. Valitettavasti Pivon opiskelijakortti ja AMK-opiskelijakortti eivät ole polkuopiskelijoiden käytettävissä.

AMK-opiskelijakortti

Kaikki HAMKOn jäsenet saavat käyttöönsä muovisen AMK-opiskelijakortin. Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuositarra, jonka saa todisteeksi maksetusta opiskelijakunnan jäsenmaksusta. Saamme tarrat aina lukuvuodeksi kerrallaan, eli tarra tulee uusia vuosittain.

Korttiin on mahdollista yhdistää sekä HAMKin kirjastokortti että kulkuoikeus HAMKin kampuksille. Nämä ominaisuudet pysyvät voimassa koko opintojesi ajan, eli niitä ei tarvitse päivittää.

Kun olet noutanut opiskelijakorttisi, voit käydä aktivoimassa sen kirjastokortiksi millä tahansa HAMKin kirjaston asiakaspalvelupisteellä. Lisätietoja kirjastokortista ja kirjaston palveluista löydät HAMKin kirjaston nettisivuilta.

Kulkuoikeuden aktivoiminen opiskelijakorttiin tapahtuu omatoimipisteellä, joita löytyy kaikilta HAMKin kampuksilta. Lue lisää kampuksilla liikkumisesta HAMKin nettisivuilta.

Jos korttisi katoaa, ota yhteys hamko@hamko.fi tilataksesi uuden.

Pivo-opiskelijakortti

HAMKOn jäsenenä käytössäsi on myös Pivon digitaalinen opiskelijakortti sekä siitä löytyvät tuhannet opiskelijaedut ympäri Suomen! Pivon opiskelijakortti on virallinen opiskelijakortti, jolla saat myös Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset. Lisäksi voit halutessasi ottaa käyttöön myös Pivon mobiilimaksuominaisuudet.

Pivo on mobiilimaksusovellus, jonka käyttöönottoa varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja maksukorttisi tiedot. Pivon opiskelijakortti on kuitenkin maksuton.

Näin otat opiskelijakortin käyttöön Pivossa:

  1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
  2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
  3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita. Opiskelijakortin kuvan voit vaihtaa kaksi vuodessa.

Lue lisää Pivon opiskelijakortista ja sen tuhansista opiskelijaeduista!

Opiskelijakortti vai ateriatukikortti?

Pivon opiskelijakortin voivat ottaa käyttöön yliopisto-opiskelijat, ammattikorkeakouluopiskelijat sekä ammattikouluopiskelijat, jotka ovat opiskelijajärjestönsä jäseniä.

Ateriatukikortilla saat Kelan tukeman opiskelijahintaisen lounaan. VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput ja Pivon opiskelijakortin yhteydestä löytyvät opiskelijaedut saat käyttöösi ainoastaan Pivon opiskelijakortilla.

Jos päätät liittyä opiskelijajärjestösi jäseneksi, voit päivittää ateriatukikortin opiskelijakortiksi helposti Pivossa.

OpiskelijakorttiAteriatukikortti
Virallinen opiskelijatodistusX
Ilmainen ottaa käyttöönXX
Edulliset opiskelijalounaatXX
VR:n ja Matkahuollon alennuksetX
Slicen opiskelijaedutX

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys