Hyppää sisältöön

Opiskelijakortit

Opiskelijakortti on merkki siitä, että olet opiskelijakunnan jäsen. HAMKOn jäsenten käytössä ovat muovinen AMK-opiskelijakortti sekä Pivon digitaalinen opiskelijakortti.

Polkuopiskelijat saavat käyttöönsä erillisen polkuopiskelijakortin. Valitettavasti Pivon opiskelijakortti ja AMK-opiskelijakortti eivät ole polkuopiskelijoiden käytettävissä.

AMK-opiskelijakortti

Kaikki HAMKOn jäsenet saavat käyttöönsä muovisen AMK-opiskelijakortin. Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuositarra, jonka saa todisteeksi maksetusta opiskelijakunnan jäsenmaksusta. Saamme tarrat aina lukuvuodeksi kerrallaan, eli tarra tulee uusia vuosittain.

Korttiin on mahdollista yhdistää sekä HAMKin kirjastokortti että kulkuoikeus HAMKin kampuksille. Nämä ominaisuudet pysyvät voimassa koko opintojesi ajan, eli niitä ei tarvitse päivittää.

Kun olet noutanut opiskelijakorttisi, voit käydä aktivoimassa sen kirjastokortiksi millä tahansa HAMKin kirjaston asiakaspalvelupisteellä. Lisätietoja kirjastokortista ja kirjaston palveluista löydät HAMKin kirjaston nettisivuilta.

Kulkuoikeuden aktivoiminen opiskelijakorttiin tapahtuu omatoimipisteellä, joita löytyy kaikilta HAMKin kampuksilta. Lue lisää kampuksilla liikkumisesta HAMKin nettisivuilta.

Jos korttisi katoaa, ota yhteys hamko@hamko.fi tilataksesi uuden.

Pivo-opiskelijakortti

HAMKOn jäsenenä käytössäsi on myös Pivon digitaalinen opiskelijakortti sekä siitä löytyvät tuhannet opiskelijaedut ympäri Suomen! Pivon opiskelijakortti on virallinen opiskelijakortti, jolla saat myös Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset. Lisäksi voit halutessasi ottaa käyttöön myös Pivon mobiilimaksuominaisuudet.

Pivo on mobiilimaksusovellus, jonka käyttöönottoa varten tarvitset verkkopankkitunnukset ja maksukorttisi tiedot. Pivon opiskelijakortti on kuitenkin maksuton.

Näin otat opiskelijakortin käyttöön Pivossa:

  1. Lataa Pivo ja ota se käyttöön puhelinnumerollasi, verkkopankkitunnuksillasi ja maksukorttisi tiedoilla.
  2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja valitse opiskelijajärjestösi.
  3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita. Opiskelijakortin kuvan voit vaihtaa kaksi vuodessa.

Lue lisää Pivon opiskelijakortista ja sen tuhansista opiskelijaeduista!

Opiskelijakortti vai ateriatukikortti?

Pivon opiskelijakortin voivat ottaa käyttöön yliopisto-opiskelijat, ammattikorkeakouluopiskelijat sekä ammattikouluopiskelijat, jotka ovat opiskelijajärjestönsä jäseniä.

Ateriatukikortilla saat Kelan tukeman opiskelijahintaisen lounaan. VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput ja Pivon opiskelijakortin yhteydestä löytyvät opiskelijaedut saat käyttöösi ainoastaan Pivon opiskelijakortilla.

Jos päätät liittyä opiskelijajärjestösi jäseneksi, voit päivittää ateriatukikortin opiskelijakortiksi helposti Pivossa.

OpiskelijakorttiAteriatukikortti
Virallinen opiskelijatodistusX
Ilmainen ottaa käyttöönXX
Edulliset opiskelijalounaatXX
VR:n ja Matkahuollon alennuksetX
Slicen opiskelijaedutX

Yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä Pivon käytöstä

Miksi en löydä sovellusta sovelluskaupastani?

Tarkista, että sovelluskaupan maa-asetuksena on Suomi.

Liityin juuri äsken, mutta miksi Pivo ilmoittaa, ettei löydä minua?

  1. Tammikuussa 2024 aloittavat: Kun liityt vuoden 2023 puolella, jäsenyytesi ja opiskelijakorttisi tulevat voimaan 1.1.2024, kun lukukausi alkaa ja olet läsnä oleva opiskelija.
  2. Käymme hyväksymässä liittyneet jäsenet useamman kerran päivässä arkisin toimistoaikana, voi olla ettei hakemustasi ole vielä käyty hyväksymässä, varsinkin, jos olet tehnyt liittymisen ilta-aikaan tai viikonloppuna. HUOM! 22.-31.12.2023 välisenä aikana uusien jäsenten hyväksyminen on tauolla.
  3. Jos et ole laittanut henkilötunnustasi jäsentietoihisi, Pivo ei löydä sinua. Voit täydentää tietojasi tämän lomakkeen kautta. Mikäli täydentäminen ei onnistu, olethan yhteydessä meihin. HUOM! Tietosuoja huomioiden, älä lähetä henkilötunnusta viestitse mitään kautta.
  4. Tarkista, olethan ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Miksi Pivo kirjasi minut yllättäen ulos?

Jos Pivoa ei ole pitkään aikaan käyttänyt, turvallisuussyistä voi joutua tunnistautumaan koko sovellukseen uudelleen.

Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta Pivo ei vieläkään toimi, mitä teen?

Käyttöönoton ongelmiin voi testata tätä Pivolta saatua ohjeistusta:

1. Poista sovellus ja lataa se uudelleen.
2. Kirjaudu sovellukseen unohtunut tunnus/salasana -kohdan kautta (tällöin tarvitsee kirjautua käyttäen verkkopankkitunnuksia)
3. Valitse opiskelijakortti, ota se käyttöön seuraten ohjeita.

Valmistuin / keskeytin opinnot / erosin opinnoista, miksi Pivo ei enää toimi?

Opiskelijakortti on käytössä vain sinä aikana, kun on läsnä oleva opiskelija oppilaitoksessa. Pivo saa reaaliaikaisesti vahvistuksen kansallisesta opiskelijarekisteristä sovelluksen käyttäjän opiskelijastatuksesta. Opiskelijastatus poistuu ko. rekisteristä valmistumisen tai opinnoista eroamisen yhteydessä, tämän vuoksi Pivon opiskelijakorttiominaisuuden käyttökin päättyy samalla.

Lisää vastauksia kysymyksiin löydät Pivon sivuilta.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys