Hyppää sisältöön

Vuoden HAMKilainen -palkinnoilla on jälleen tänä vuonna palkittu opetuksen tähtiä

Lukuvuosi on päässyt vauhtiin, opintojen pariin on päästy kesän jälkeen ja uudet opiskelijat ovat päässeet tutustumaan HAMKin opetushenkilökuntaan.

Opetushenkilökunnalla on avainrooli opiskelijoiden matkan sujuvuudessa korkeakoulumaailmassa, sillä he tarjoavat eväät oppimiseen ja mahdollistavat hyvän oppimisympäristön opiskelijoille.

Arvokas työ ansaitsee tunnustuksen, ja opiskelijakunta palkitseekin vuosittain työssään ansioituneita HAMKin opetushenkilökunnan jäseniä Vuoden HAMKilainen -palkinnolla. Palkinnossa parasta on se, että ehdotukset tulevat suoraan Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoilta.

Olemme palkinneet jälleen tänä vuonna Vuoden HAMKilainen -kunniakirjoilla kolme opetustyön tähteä. Palkinnon myöntämisessä painotettiin tänä vuonna opiskelijoiden monimuotoisuuden huomioimista ja opiskelijoiden tukemista. Ehdotuksia annettiin kaiken kaikkiaan 30 eri henkilöstä.

Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Aino Kouri ojensi kunniakirjat HAMKin henkilöstöpäivillä seuraville. Bio- ja elintarviketekniikan lehtori Juha Isokangas (Hämeenlinna), terveysalan lehtori Pirkko-Liisa Sorvari (Hämeenlinna) ja terveysalan lehtori Heta-Maija Leino (Forssa).

Palkittuja kiiteltiin ehdotuksissa mm. seuraavilla kommenteilla:

Juha Isokangas

”Juha saa innostumaan opettamastaan aiheesta ja osaa opettaa esimerkkejä käyttäen. Hänen kanssaan pystyy keskustelemaan mistä vaan ja saa aina mielenkiintoisia keskusteluja aikaan tunneilla.”

”Hän ottaa kaikki opiskelijat huomioon. Haluaa, että kaikki opiskelijat pärjäävät opinnoissaan ja tukee opiskelijaa vaikeuksissaan. Hänen opetustavat ovat monipuolisia sekä hän osaa selittää oman aiheensa ymmärrettävästi ja innostavasti, joka saa opiskelijat kiinnostumaan aiheesta. Hän on hyväntuulinen, motivoiva ja ymmärtäväinen opettaja.”

”Hän on iso tuki opiskelijoille ja ottaa opetuksessaan huomioon, sen että jokainen oppii eri tavalla. Käyttää monipuolisesti eri oppimismetodeja hyödyksi.”

Pirkko-Liisa Sorvari

”Pike on auttavainen, aurinkoinen. Lääkelaskuissa valmis ymmärtämään opiskelijan laskutavan ja jatkojalostamaan sitä. Hän tsemppaa ja kannustaa eteenpäin. Hänen opetuksensa on selkeää ja tunneilla on turvallinen ilmapiiri.”

”Aina opiskelijan puolella, osaa ottaa huomioon kaikki tilanteista ja taustoista huolimatta, kärsivällinen ja kiltti!”

”Sydämellinen ja ymmärtäväinen lehtori. Opettaa ajantasaisesti, vaikka on itse ollut alalla jo monia vuosia! Ei torppaa opiskelijoiden ideoita, vaan kannustaa kaikkia.”

Heta-Maija Leino

”Opetus on monipuolista, mielenkiintoista ja mieleenjäävää. Huomaa että ammattitaitoisten sairaanhoitajien kouluttaminen on hänelle sydämenasia.”

”Heta on opetuksessaan jämäkkä, tiukka, mutta samaan aikaan hän osaa tukea opiskelijoita ja työntää heitä olemaan parempia.”

”Hän on hyvä esimerkki kaikille loistavasta opettajasta ja hoitajasta. On äärettömän ihanaa aikuisenakin saada tuntea, kuinka aidosti hän tukee ja kannustaa ja puolustaa, välillä tuntee olevan niin yksin. On syntynyt hyvä luottamus kohdata uudet harjoittelupaikat kun tietää että haasteiden tullessa joku tukee aidosti”

”Heta on ottanut huomioon opiskelijoiden eri elämäntilanteet ja antanut mahdollisuuden suorittaa opintoja opiskelijaa hyödyntävällä tavalla, samalla taaten että kaikilla opiskelijoilla on kurssin loputtua vähimmäistiedot opintojaksolta hallussa. Hän myös antaa mahdollisuuden ja kannustaa tekemään lisätehtäviä jos kiinnostusta aiheeseen löytyy. Kannustava palaute, nopea vastausaika, työelämälähtöinen opetustyyli ja perehtyminen opiskelijan ongelman ratkaisuun ovat Hetan vahvuuksia.”

Heta-Maija palkittiin tämän vuoden toukokuussa myös kansallisella Vuoden Opettaja-palkinnolla! Vuoden Opettaja-palkinto jaetaan vuosittain ammattikorkeakoulujen laadukkaan ja pitkäjänteisen opetustyön esilletuomiseksi. 

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta onnittelee kaikkia palkinnon saaneita!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys