Hyppää sisältöön

Tuutorirekry

Tuutoriksi lukuvuodelle 2023-2024

Hakuaika tuutoriksi lukuvuodelle 2023-2024 alkaa maanantaina 28.11. ja päättyy sunnuntaina 18.12.2022.

Valitut tuutorit osallistuvat kaksiosaiseen tuutorikoulutukseen. Koulutus sisältää kaksipäiväisen tuutoreiden peruskoulutuksen 24.-25.3. Kiipulassa, Turengissa sekä jatkokoulutuksen elokuussa 2023. Koulutuksen voi käydä joko suomeksi tai englanniksi.

Kaikki halukkaat voivat valita englanninkielisen koulutuksen, mutta erityisesti jos opiskelet kansainvälisessä koulutusohjelmassa tai haluat toimia kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina, kannattaa jo peruskoulutus käydä englanniksi.

Miten tuutoriksi haetaan?

Mikäli haluat mukaan tapaamaan ja opastamaan uusia opiskelijoita ja järjestämään hauskoja tapahtumia, hae tuutoriksi viimeistään 18.12.2022. Tuutoriksi haetaan täyttämällä sähköinen lomake.

Kaikki tuutorihakemuksen lähettäneet haastatellaan alkuvuoden aikana ja uudet tuutorit valitaan haastattelujen jälkeen. Haastatteluajat ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse hakuajan päättymisen jälkeen. Kaikille hakijoille lähetetään sähköposti valinnoista.

Tuutorin vastuut ja velvollisuudet

Tuutorointi on hauskaa ja antaa paljon uusia kokemuksia. Älä kuitenkaan hakeudu tuutoriksi liian kevyin perustein – tuutorilla on myös vastuunsa. Tuutorikausi kestää yhden lukuvuoden, jonka jälkeen on myös mahdollista hakea jatkokaudelle vastuutuutorin tehtäviin. Tuutorin täytyy osallistua pakollisiin koulutuksiin ja olla aktiivinen myös vapaa-ajallaan. Tuutorin tulee myös hoitaa tuutorisopimuksessa määrätyt tehtävät ja olla luotettava ohjaaja uusille opiskelijoille. Asiallisen ohjauksen saaminen opintojen alussa on erittäin tärkeää.

Mitä tuutoroinnista saa?

Tuutoroinnista saat uusien kokemusten ja ystävien lisäksi myös opintopisteitä. Tuutoritoiminta on opintojakso, jonka aikana koostat tuutoritoiminnassa oppimiasi asioita digitaaliseen portfolioosi. Portfolion perusteella myönnetään kauden loputtua opintopisteet. Tuutoroinnista saa 3-5 opintopistettä riippuen tehtävistä ja omasta aktiivisuudesta.

Voit toimia tuutorina käytyäsi pakolliset peruskoulutukset. Halutessasi voit myös kouluttautua kansainväliseksi tuutoriksi ja päästä ohjaamaan HAMKiin saapuvia ulkomaalaisia opiskelijoita.

Muistathan, että saat opintopisteet vain suorittamalla peruskoulutuksen molemmat osat ja toimimalla tuutorina koko tuutorikauden ajan.

Vuoden 2023 pakolliset koulutukset:

  • 24.-25.3.2023: Tuutoreiden peruskoulutus Kiipulassa, Turengissa.
  • Elokuussa 2023: Tuutoreiden peruskoulutuksen toinen osa, eli nelituntinen koulutus, joka järjestetään toimipisteittäin.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys