Hyppää sisältöön

Tuutorirekry

Tuutoriksi lukuvuodelle 2021-2022

Hakuaika tuutoriksi lukuvuodelle 2021-2022 alkaa 23.11. ja päättyy itsenäisyyspäivänä 6.12.2020.

Valitut tuutorit osallistuvat kaksiosaiseen tuutorikoulutukseen. Koulutus sisältää kaksipäiväisen tuutoreiden peruskoulutuksen 26.­­-27.3.2021 ja neljä tuntia kestävän jatkokoulutuksen elokuussa 2021. Koulutuksen voi käydä joko suomeksi tai englanniksi.

Kaikki halukkaat voivat valita englanninkielisen koulutuksen, mutta erityisesti jos opiskelet kansainvälisessä koulutusohjelmassa tai haluat toimia kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina, kannattaa jo peruskoulutus käydä englanniksi. Erillinen kv-tuutorikoulutus järjestetään peruskoulutuksen jälkeen huhtikuussa ja se on täysin englanninkielinen.

Miten tuutoriksi haetaan?

Mikäli haluat mukaan tapaamaan ja opastamaan uusia opiskelijoita ja järjestämään hauskoja tapahtumia, hae tuutoriksi viimeistään 6.12.2020. Tuutoriksi haetaan täyttämällä sähköinen lomake.

Kaikki tuutorihakemuksen lähettäneet haastatellaan tammi- ja helmikuun aikana ja uudet tuutorit valitaan haastattelujen jälkeen. Haastatteluajat ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse hakuajan päättymisen jälkeen. Kaikille hakijoille lähetetään sähköposti valinnoista.

Tuutorin vastuut ja velvollisuudet

Tuutorointi on hauskaa ja antaa paljon uusia kokemuksia. Älä kuitenkaan hakeudu tuutoriksi liian kevyin perustein – tuutorilla on myös vastuunsa. Tuutorikausi kestää yhden lukuvuoden, jonka jälkeen on myös mahdollista hakea jatkokaudelle vastuutuutorin tehtäviin. Tuutorin täytyy osallistua pakollisiin koulutuksiin ja olla aktiivinen myös vapaa-ajallaan. Tuutorin tulee myös hoitaa tuutorisopimuksessa määrätyt tehtävät ja olla luotettava ohjaaja uusille opiskelijoille. Asiallisen ohjauksen saaminen opintojen alussa on erittäin tärkeää.

Mitä tuutoroinnista saa?

Tuutoroinnista saat uusien kokemusten ja ystävien lisäksi myös opintopisteitä. Tuutoritoiminta on opintojakso, jonka aikana koostat tuutoritoiminnassa oppimiasi asioita digitaaliseen portfolioosi. Portfolion perusteella myönnetään kauden loputtua opintopisteet. Tuutoroinnista saa 3-5 opintopistettä riippuen tehtävistä ja omasta aktiivisuudesta.

Voit toimia tuutorina käytyäsi pakolliset peruskoulutukset. Halutessasi voit myös kouluttautua kansainväliseksi tuutoriksi ja päästä ohjaamaan HAMKiin saapuvia ulkomaalaisia opiskelijoita.

Muistathan, että saat opintopisteet vain suorittamalla peruskoulutuksen molemmat osat ja toimimalla tuutorina koko tuutorikauden ajan.

Vuoden 2021 pakolliset koulutukset:

  • 26.-27.3.2021: Tuutoreiden peruskoulutus Kiipulassa, Turengissa.
  • Elokuussa 2021: Tuutoreiden peruskoulutuksen toinen osa, eli nelituntinen koulutus, joka järjestetään toimipisteittäin.

Tilanteen vaatiessa koulutukset voidaan järjestää etänä.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys