Hyppää sisältöön

Tervetuloa uudet opiskelijat!

Onnittelut opiskelupaikasta uusille opiskelijoille ja tervetuloa HAMKiin!

Opiskelupaikan saavuttaminen vaatii aina paljon työtä ja pandemia on tuonut erityisen lisätyön ja stressin hakijoille. Opiskelupaikan varmistuminen onkin hyvä hetki hengähtää hieman ja taputtaa itseään olalle hienosta suorituksesta. Hengähdyksen ja olalle taputusten jälkeen on hyvä kuitenkin aloittaa orientoituminen pian alkaviin opintoihin. Tähän jännittävään elämänvaiheeseen valmistautuessa on monta asiaa muistettavana.

Kokosimme tähän vinkkejä ja hyödyllisiä linkkejä uudelle opiskelijalle.

Opiskelupaikka haltuun ja HAMKin tunnukset käyttöön

 • Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa. Muista ilmoittautua myös läsnäolevaksi (kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, sinut ohjataan tekemään läsnäoloilmoitus).
 • Aktivoi käyttäjätunnuksesi HAMKin palveluihin, ohjeet löydät HAMKin nettisivuilta.

Aloita tutustuminen HAMKiin ja korkeakouluopiskeluun

 • Kun olet aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksesi, voit aloittaa Digistarttipaketin tekemisen. Voit tutustua etukäteen Digistarttipaketin sisältöön ja ohjeisiin.
 • Digistarttipaketti löytyy oppimisympäristö Moodlesta ja HAMKOn kouluttamat tuutorit ovat siellä vastaamassa kysymyksiisi. Tuutorit opastavat sinua opiskelujen aloituksessa myös kampuksella!
 • HAMKissa on siirrytty oman tietokoneen käyttöön opinnoissa (niin sanottu BYOD eli Bring Your Own Device -käytäntö). Opintonsa aloittavilla opiskelijoilla tulee olla käytössään oma kannettava tietokone.
 • Mikäli opintojen alkaminen tarkoittaa myös muuttoa opiskelupaikkakunnalle, HAMKin nettisivuilta löydät hyviä asumiseen liittyviä vinkkejä kaikille kampuspaikkakunnille.

Liity opiskelijakunnan jäseneksi

 • Liity oman opiskelijakuntasi, HAMKOn jäseneksi! HAMKO toimii HAMKissa opiskelijoiden edunvalvojana ja tuomme opiskelijan äänen mukaan päätöksentekoon HAMKissa. Liittymisen voit hoitaa kokonaan netissä – olemme koonneet vinkit liittymislomakkeen täyttämiseen omaan blogipostaukseensa.
 • Saat fyysisen opiskelijakortin lisäksi käyttöösi Pivon digitaalisen opiskelijakortin. Pivon digitaalisen opiskelijakortin saat käyttöösi, kun läsnäolosi tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa.
 • Ensimmäiset muoviset AMK-opiskelijakortit saapuvat painosta muutaman viikon sisällä lukuvuoden tai -kauden alkamisesta. Saat kortin saapumisesta ilmoituksen student.hamk.fi-sähköpostiisi.
 • Muoviseen jäsenkorttiin saat liitettyä HAMKin kulkutunnisteen ja kirjastokortin, joten sinun ei tarvitse hankkia näitä kaikkia erillisinä, kun sinulla on AMK-opiskelijakortti.

Hae opinto- ja/tai asumistukea

Hoida korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Kaikki ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin.

YTHS ajanvaraus
 • Kun ilmoittaudut läsnäolevaksi lukukaudelle, suorita terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään eräpäivään mennessä. Maksu tulee hoitaa itse, siitä ei lähetetä laskua. Terveydenhoitomaksu on pakollinen, joten älä jätä sitä hoitamatta.
  1. Maksun suuruus on 35,80 euroa lukukaudessa, eli 71,60 euroa vuodessa, ja sen voi maksaa kahdessa osassa.
  2. Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., ja syyslukukauden 30.9., jos olet näihin mennessä ilmoittautunut läsnäolevaksi.

Mukaan opiskelijaelämään

 • Tapahtumat ovat oiva paikka tutustua muihin opiskelijoihin. Livetapahtumat ovat olleet tauolla, mutta toivottavasti päästään jälleen viettämään niitä lähitulevaisuudessa. HAMKO ja HAMKissa toimivat opiskelijayhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia pitikin vuotta. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan myös muihin kuin oman kampuksen tapahtumiin!

 • Seuraa tapahtumakalenteristamme tulevia tapahtumia. Sieltä löydät niin live- kuin etätapahtumat. Muista napata ilmainen Opiskelijakulttuuripassi itsellesi syksyllä!

 • Opiskelijahaalarit ratkaisevat monta pukeutumisongelmaa, joten ne ovat kätevä ja hauska varuste opiskelijaelämään. Tilaamme haalareita varastoon jo ennen lukuvuoden alkua, joten voit hankkia ne vaikka heti lukuvuoden alkaessa, etkä joudu odottamaan!
Haalarit ovat opiskelijan luottovaate

Jos sinulla herää kysymyksiä opiskelijakunnan jäsenyydestä, palveluista tai vaikkapa opiskelijakorteista, ota meihin yhteyttä! Tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse hamko@hamko.fi. Kaikki yhteystiedot löydät täältä.

Ja ota meidät seurantaan myös Instagramissa ja Facebookissa!

Tsemppiä opintoihin!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys