Hyppää sisältöön

UKK: Jäseneksi liittyminen

Uusi lukuvuosi ja opinnot alkavat piakkoin, joten kenties pohdit myös, pitäisikö liittyä opiskelijakunnan jäseneksi. Meidän mielestämme tietenkin pitäisi ja kannattaisi! Jos olet aloittamassa opinnot HAMKissa, olet ehkä tutustunut Digistarttipakettiin ja sen HAMKO-osioon, mutta tässä vielä lyhyt kertaus, miksi opiskelijakunnan jäsenyys kannattaa:

Top 3 syyt liittyä opiskelijakunnan jäseneksi

  1. Edunvalvonta: Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin ja sen myötä tehdä HAMKista entistä parempi paikka opiskella. Jäsenenä voit vaikuttaa opiskelijakunnan toimintaan ja olla mukana nostamassa esille opiskelijoiden näkemyksiä ja mielipiteitä. Tsekkaa nettisivuiltamme eri tapoja lähteä mukaan opiskelijakunnan toimintaan!
  2. Jäsenenä saat AMK-opiskelijakortin, johon voit yhdistää myös HAMKin kirjastokortin, kulkuoikeuden HAMKin kampuksille ja HAMK Movesin liikuntapassin. Korttia vilauttamalla saat myös opiskelijahintaisen lounaan kaikissa Suomen opiskelijaruokaloissa. Lisäksi käytössäsi Pivon digitaalinen opiskelijakortti, josta löydät tuhansia opiskelijaetuja ympäri Suomen, verkkokauppoja unohtamatta! 
  3. Jäsenedut: alennukset juna- ja bussimatkoista, ravintoloista, opiskelijahaalareista… Ja kuten sanottua, etuja löytyy ympäri Suomen, ei vain HAMK-paikkakunnilta. Jäsenyys siis kannattaa, vaikka et asuisi opiskelupaikkakunnallasi.

Jes, nyt siis liittymislomaketta täyttämään!

Liittymislomakkeesta löytyy pari juttua, jotka herättävät usein kysymyksiä. Lue siis tästä usein kysytyt kysymykset ennen kuin klikkailet itsesi jäseneksi:

1. En ole saanut vielä koulun sähköpostiosoitetta. Voinko liittyä kuitenkin jo jäseneksi? 

Liittyminen vaatii, että olet ottanut käyttöön HAMKin sähköpostiosoitteen (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se HAMKin Patu-palvelussa. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteys ServiceDesk IT -palveluun

2. En tiedä tai muista opiskelijanumeroani. Voinko jättää kohdan tyhjäksi? 

Opiskelijanumerosi löydät Pakista, joten kannattaa tarkistaa se sieltä. Vaikka opiskelijanumeroa ei tarvitse kovinkaan usein, kannattaa kuitenkin painaa mieleen paikka, josta se tarvittaessa voi tarkistaa. Jos et tiedä vielä opiskelijanumeroasi, tiedon voi lisätä jäsenrekisteriin myöhemmin. Eli voit liittyä nyt ja ilmoittaa opiskelijanumerosi, kun saat sen tietoosi. 

3. Olen monimuoto-/YAMK-/polkuopiskelija. Voinko kuitenkin liittyä opiskelijakunnan jäseneksi? 

Lyhyesti sanottuna: voit! 

Monimuoto- ja YAMK-opiskelijat ovat tutkinto-opiskelijoina oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin päivätoteutuksessa opiskelevat AMK-tutkinto-opiskelijat. Eli sekä AMK- että Pivon digitaalinen opiskelijakortti ovat käytössäsi normaalisti. 

Polkuopiskelijoiden jäsenyys sen sijaan eroaa tutkinto-opiskelijoiden jäsenyydestä. Koska polkuopiskelijoilla ei ole tutkinto-oikeutta, he eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat, kuten Kelan ateriatukeen tai VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. He eivät saa myöskään Pivon digitaalista opiskelijakorttia käyttöönsä, vaan oman polkuopiskelijakortin. Polkuopiskelijat ovat kuitenkin oikeutettuja mm. opiskelijahaalareiden ja HAMK Movesin liikuntapassin jäsenhintaan. 

4. Mistä tiedän, että antamani kuva kelpaa AMK-opiskelijakorttiin? 

Hyvä nyrkkisääntö kuvalle on, että sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan. Pidä siis huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta! Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, joten älä pue aurinkolaseja, hattua tai huppua päällesi kuvaan.

5. Maksanko jäsenmaksun netissä vai pitääkö tulla toimistolle maksamaan? 

Maksu tapahtuu Paytrailin kautta, eli voit maksaa verkkopankissa tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla. Jäseneksi liittyminen hoituu siis kätevästi kokonaan netissä!

6. Milloin saan opiskelijakortin käyttööni? 

Uuden opiskelijan jäsenyys on voimassa siitä lähtien, kun läsnäolo tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa – eli elokuun alusta alkaen. Voit siis ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi elokuun alusta alkaen. Liittymisen jälkeen Pivon käyttöönotossa saattaa olla pieni viive. 
 
Ensimmäiset muoviset AMK-opiskelijakortit saapuvat painosta HAMKOn toimistolle elokuun lopussa. Normaali toimitusaika on n. 1-2 viikkoa. Saat ilmoituksen kortin saapumisesta student.hamk.fi-sähköpostiosoitteeseesi. 

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijakunnan jäsenyydestä, liittymisestä tai vaikka opiskelijakorteista, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme! 

Tämä postaus on päivitetty versio vanhasta blogistamme löytyvästä kirjoituksesta.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys