Hyppää sisältöön

UKK: Jäseneksi liittyminen

Uusi lukuvuosi tai -kausi ja opinnot alkavat piakkoin, joten kenties pohdit myös, pitäisikö liittyä opiskelijakunnan jäseneksi. Meidän mielestämme tietenkin pitäisi ja kannattaisi! Jos olet aloittamassa opinnot HAMKissa, olet ehkä tutustunut Digistarttipakettiin ja sen HAMKO-osioon. Mutta jos se on mennyt ohi, tässä vielä lyhyt kertaus, miksi opiskelijakunnan jäsenyys kannattaa:

Top 3 syyt liittyä opiskelijakunnan jäseneksi

  1. Edunvalvonta: Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin ja sen myötä tehdä HAMKista entistä parempi paikka opiskella. Jäsenenä voit vaikuttaa opiskelijakunnan toimintaan ja olla mukana nostamassa esille opiskelijoiden näkemyksiä ja mielipiteitä. 

    Opiskelijoiden etua edistetään mm. viemällä palautteita ja toiveita HAMKin työryhmiin, vaikuttamalla paikallisiin päättäjiin ja huolehtimalla opiskelijaedustuksesta korkeakoulun hallinnossa. Tsekkaa nettisivuiltamme eri tapoja lähteä mukaan opiskelijakunnan toimintaan!
  2. Jäsenenä saat AMK-opiskelijakortin, johon voit yhdistää kulkuoikeuden HAMKin kampuksille, HAMK Movesin liikuntapassin ja tarvittaessa myös HAMKin kirjastokortin. Korttia vilauttamalla saat myös opiskelijahintaisen lounaan kaikissa Suomen opiskelijaruokaloissa. Lisäksi käytössäsi Pivon digitaalinen opiskelijakortti, josta löydät tuhansia opiskelijaetuja ympäri Suomen, verkkokauppoja unohtamatta! 
  3. Jäsenedut: alennukset juna- ja bussimatkoista, ravintoloista, opiskelijahaalareista… Ja kuten sanottua, etuja löytyy ympäri Suomen, ei vain HAMK-paikkakunnilta. Jäsenyys siis kannattaa, vaikka et asuisi opiskelupaikkakunnallasi.

Jes, nyt siis liittymislomaketta täyttämään!

Liittymislomakkeesta ja jäsenyydestä tulee usein kysymyksiä. Lue siis tästä usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. En ole saanut vielä koulun sähköpostiosoitetta. Voinko liittyä kuitenkin jo jäseneksi? 

Liittyminen vaatii, että olet ottanut käyttöön HAMKin sähköpostiosoitteen (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se HAMKin Patu-palvelussa. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteys ServiceDesk IT -palveluun

2. En tiedä tai muista opiskelijanumeroani. Voinko jättää kohdan tyhjäksi? 

Opiskelijanumerosi löydät Pakista, joten kannattaa tarkistaa se sieltä. Vaikka opiskelijanumeroa ei tarvitse kovinkaan usein, kannattaa kuitenkin painaa mieleen paikka, josta se tarvittaessa voi tarkistaa. Jos et tiedä vielä opiskelijanumeroasi, tiedon voi lisätä jäsenrekisteriin myöhemmin. Eli voit liittyä nyt ja ilmoittaa opiskelijanumerosi, kun saat sen tietoosi. 

3. Olen monimuoto-/YAMK-/polkuopiskelija. Voinko kuitenkin liittyä opiskelijakunnan jäseneksi? 

Lyhyesti sanottuna: voit! 

Monimuoto- ja YAMK-opiskelijat ovat tutkinto-opiskelijoina oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin päivätoteutuksessa opiskelevat AMK-tutkinto-opiskelijat. Eli sekä AMK- että Pivon digitaalinen opiskelijakortti ovat käytössäsi normaalisti. 

Polkuopiskelijoiden jäsenyys sen sijaan eroaa tutkinto-opiskelijoiden jäsenyydestä. Koska polkuopiskelijoilla ei ole vielä tutkinto-oikeutta, he eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat, kuten Kelan ateriatukeen tai VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. He eivät saa myöskään Pivon digitaalista opiskelijakorttia käyttöönsä, vaan oman polkuopiskelijakortin. Polkuopiskelijat ovat kuitenkin oikeutettuja mm. opiskelijahaalareiden ja HAMK Movesin liikuntapassin jäsenhintaan. 

4. Opiskelen väyläopintoja/ammatillisessa opettajakorkeakoulussa/tilauskoulutuksessa. Voinko liittyä jäseneksi?

Opiskelijakunnan jäseneksi voivat liittyä tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat opiskelijat ja nämä opinnot eivät ole varsinaisesti tutkintoon johtavia. Toisin sanottuna näistä lopputuloksena ei ole AMK- tai YAMK-tutkinto, vaan tutkinnon osa tai pätevyys. Vaikka olisi mukavaa tarjota opiskelijakortti kaikille, viralliset vaatimukset asettavat rajoitteita ja näissä koulutuksissa olevat eivät valitettavasti saa opiskelijakorttia.

Väyläopiskelijan kannattaa kysyä opiskelijakorttia omasta toisen asteen oppilaitoksesta.
HAMI:n opiskelijat

5. Mistä tiedän, että antamani kuva kelpaa AMK-opiskelijakorttiin? 

Hyvä nyrkkisääntö kuvalle on, että sen tulee olla passikuvan kaltainen, mutta ei tarvitse olla virallinen passikuva. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan. Pidä siis huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta! Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, joten älä pue aurinkolaseja, hattua tai huppua päällesi kuvaan.

Ohjeita kuvaan:

  • Tausta ja valaistus on neutraali (kasvoille ei tule voimakkaita varjoja)
  • Kasvosi ovat suorassa, keskellä kuvaa ja näkyvät kokonaan suoraan edestä.
  • Kasvojasi ei peitä asusteet, päähine, vaatteet tai aurinkolasit.
  • Vaikka eläimet ja pehmolelut ovat kivoja, jätä ne pois kuvasta.

Emme pääse tilaamaan AMK-korttiasi jos kuva on virheellinen, joten huolehdithan että kuva on oikeanlainen.

6. Maksanko jäsenmaksun netissä vai pitääkö tulla toimistolle maksamaan? 

Maksu tapahtuu Paytrailin kautta, eli voit maksaa verkkopankissa tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla. Jäseneksi liittyminen hoituu siis kätevästi kokonaan netissä!

7. Mille ajalle jäsenyys kannattaa ottaa?

Jäsenmaksun voi maksaa kerralla koko opiskeluajaksi tai useammissa osissa, mutta monivuotinen jäsenyys on edullisin ja helpoin vaihtoehto. Jos suunnitelmissasi on valmistua tavoiteaikaa nopeammin, kannattaa jäsenyys maksaa liittyessä siksi ajaksi, jonka varmasti opiskelee HAMKissa ja tarvittaessa jatkaa jäsenyyttä.

8. Entä jos lähden vaihtoon/armeijaan/perhevapaalle kesken opintojen?

Ei huolta, sillä voimme siirtää jäsenyyttäsi. Jos olet kokonaisen lukukauden tai lukuvuoden poissa, esim. vaihto-opintojen, armeijan tai perhevapaan vuoksi, voit ottaa jäsenyyden kuitenkin jo tässä vaiheessa pidemmäksi aikaa. Ilmoita poissaolostasi hamko@hamko.fi, niin voimme siirtää jäsenyysaikaasi.


9. Milloin saan opiskelijakortin käyttööni? 

Uusi opiskelija

Uuden opiskelijan jäsenyys on voimassa siitä lähtien, kun läsnäolo tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa – eli elokuun alusta alkaen. Voit siis ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi elokuun alusta alkaen. Liittymisen jälkeen Pivon käyttöönotossa saattaa olla pieni viive. 

Ensimmäiset muoviset AMK-opiskelijakortit saapuvat painosta HAMKOn toimistolle elokuun lopussa. Normaali toimitusaika on n. 1-2 viikkoa. Saat ilmoituksen kortin saapumisesta student.hamk.fi-sähköpostiosoitteeseesi. 

Opintonsa aiemmin aloittanut opiskelija

Vanhemman opiskelijan jäsenyys alkaa, kun olet liittynyt ja olemme hyväksyneet jäsenyytesi. Muoviset kortit saapuvat painosta n. 1-2 viikon aikana. Huom! Poikkeuksena kesä, jolloin fyysisten korttien tilaukset ovat tauolla loma-aikoina juhannuksesta elokuun alkuun. Pivon digitaalisen kortin voit ottaa käyttöön

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijakunnan jäsenyydestä, liittymisestä tai vaikka opiskelijakorteista, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys