Hyppää sisältöön

UKK – jäseneksi liittyminen

Uusi lukuvuosi ja opinnot alkavat piakkoin, joten kenties pohdit myös, pitäisikö liittyä opiskelijakunnan jäseneksi. Meidän mielestämme tietenkin pitäisi ja kannattaisi! Jos olet aloittamassa opinnot HAMKissa, olet ehkä tutustunut Digistarttipakettiin ja sen HAMKO-osioon, mutta tässä vielä lyhyt kertaus, miksi opiskelijakunnan jäsenyys kannattaa:

Top 3, miksi liittyä opiskelijakunnan jäseneksi

  1. Edunvalvonta: Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin ja sen myötä tehdä HAMKista entistä parempi paikka opiskella. Edustamme ja tuomme opiskelijan näkökulman esiin useissa HAMKin sisäisissä työryhmissä ja hallinnossa. Jäsenenä voit vaikuttaa opiskelijakunnan toimintaan ja olla mukana nostamassa esille opiskelijoiden näkemyksiä ja mielipiteitä. Tsekkaa nettisivuiltamme eri tapoja lähteä mukaan opiskelijakunnan toimintaan!

  2. Jäsenenä saat AMK-opiskelijakortin, johon voit yhdistää itsellesi hyödyllisiä toimintoja. Voit yhdistää korttiin HAMKin kirjastokortin ja HAMK Movesin liikuntapassin. Saat aktivoitua korttisi myös kulkuavaimeksi kampuksille ja EXAM-tenttitiloihin. Tämä käy helposti kun käyt kampuksella käydessäsi aktivoimassa opiskelijakorttisi.

  3. Jäsenedut: alennukset juna- ja bussimatkoista, ravintoloista, tapahtumista, opiskelijahaalareista jne. Korttia vilauttamalla saat opiskelijahintaisen lounaan kaikissa Suomen opiskelijaruokaloissa. Lisäksi käytössäsi Pivon digitaalinen opiskelijakortti, josta löydät tuhansia opiskelijaetuja ympäri Suomen, verkkokauppoja unohtamatta!
    Etuja löytyy ympäri Suomen, ei vain HAMK-paikkakunnilta. Jäsenyys siis kannattaa, vaikka et asuisi opiskelupaikkakunnallasi.
Opiskelija pitää kädessään puhelinta, jossa on Pivon digitaalinen opiskelijakortti
Pivon digitaalisella opiskelijakortilla saat etuja ympäri Suomen.

Ketkä voivat liittyä jäseneksi?

Kaikki HAMKissa tutkintoon johtavassa tutkinnossa opiskelevat. Voit liittyä jos suoritat AMK-tutkintoa, YAMK-tutkintoa, vaihto-opintoja, muuntokoulutusta tai polkuopintoja.

Mikäli suoritat väyläopintoja, olet vielä opiskelijana toisen asteen oppilaitoksessa. Voit tiedustella opiskelijakorttia omasta oppilaitoksestasi.

Monimuoto- ja YAMK-opiskelijat ovat tutkinto-opiskelijoina oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin päivätoteutuksessa opiskelevat AMK-tutkinto-opiskelijat. Eli sekä AMK- että Pivon digitaalinen opiskelijakortti ovat käytössäsi normaalisti. Muuntokoulutusta suorittavat ovat myös monimuoto-opiskelijoita.

Polkuopiskelijoiden jäsenyys sen sijaan eroaa tutkinto-opiskelijoiden jäsenyydestä. Koska polkuopiskelijoilla ei ole tutkinto-oikeutta, he eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat, kuten Kelan ateriatukeen tai VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. He eivät saa myöskään Pivon digitaalista opiskelijakorttia käyttöönsä, vaan oman polkuopiskelijakortin. Polkuopiskelijat ovat kuitenkin oikeutettuja mm. opiskelijahaalareiden ja HAMK Movesin liikuntapassin jäsenhintaan.

Jes, nyt siis liittymislomaketta täyttämään!

Liittymislomakkeesta löytyy pari juttua, jotka herättävät usein kysymyksiä. Lue siis tästä usein kysytyt kysymykset ennen kuin klikkailet itsesi jäseneksi:

1. En ole saanut vielä koulun sähköpostiosoitetta. Voinko liittyä kuitenkin jo jäseneksi? 

Liittyminen vaatii, että olet ottanut käyttöön HAMKin sähköpostiosoitteen (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se HAMKin Patu-palvelussa. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteys ServiceDesk IT -palveluun

2. En tiedä tai muista opiskelijanumeroani. Voinko jättää kohdan tyhjäksi? 

Opiskelijanumerosi löydät Pakista, joten kannattaa tarkistaa se sieltä. Vaikka opiskelijanumeroa ei tarvitse kovinkaan usein, kannattaa kuitenkin painaa mieleen paikka, josta se tarvittaessa voi tarkistaa. Jos et tiedä vielä opiskelijanumeroasi, tiedon voi lisätä jäsenrekisteriin myöhemmin. Eli voit liittyä nyt ja ilmoittaa opiskelijanumerosi, kun saat sen tietoosi. 

3. Mistä tiedän, että antamani kuva kelpaa AMK-opiskelijakorttiin? 

Hyvä perusohje kuvalle on, että sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan. Pidä siis huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta! Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, joten älä pue aurinkolaseja, hattua tai huppua päällesi kuvaan. Huolehdi ettei kuvassa ole voimakkaita varjoja kasvoilla.

Kuvaesimerkkejä kasvokuvasta
Ensimmäinen on sopiva kuva korttiin, muut eivät.

4. Maksanko jäsenmaksun netissä vai pitääkö tulla toimistolle maksamaan? 

Maksu tapahtuu Paytrailin kautta, eli voit maksaa verkkopankissa tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla. Jäseneksi liittyminen hoituu siis kätevästi kokonaan netissä!

PayTrailin maksulinkit ovat menneet välillä roskapostiin, joten kannattaa katsoa sähköpostin roskapostista mikäli epäilet ettei maksulinkki ole tullut perille.

5. Milloin saan opiskelijakortin käyttööni? 

Uuden opiskelijan jäsenyys on voimassa siitä lähtien, kun läsnäolo tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa – eli elokuun / tammikuun alusta alkaen (riippuen aloitatko syksyllä vai keväällä). Voit siis ottaa Pivon digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi elokuun/tammikuun alusta alkaen. Liittymisen jälkeen Pivon käyttöönotossa saattaa olla pieni viive, yleensä maksimissaan muutama päivä.

Jos olet jo opiskelija HAMKissa, jäsenyytesi on voimassa yleensä jo parin arkipäivän sisällä liittymisestäsi.

6. Mikä on jäsenyyden voimassaoloaika?

Voit ostaa jäsenyyden lukukaudeksi, lukuvuodeksi tai pidemmäksi aikaa kerralla.

Saat voimassaolosta kertovan tarran opiskelijakorttiisi tai merkinnän mobiilikorttiisi lukukaudeksi tai -vuodeksi kerrallaan. Mikäli olet ostanut jäsenyyden pidemmäksi aikaa, saat uuden tarran ja mobiilikortin voimassaolo päivittyy lukukauden tai -vuoden vaihtuessa.

Huomioi, että opiskelijaedut ja -alennukset ovat käytössäsi vain opintojesi ajan. Opiskelijakunnan jäsenyys ja opiskelijakortin voimassaolo lakkaa opiskelijan valmistuessa ja/tai opinto-oikeuden päättyessä. Mikäli valmistut keskellä lukukautta, opiskelijaetujen ja -alennusten saaminen päättyy samalla.

Mikäli valmistut etuajassa, tai opintosi päättyvät muista syistä ja olet maksanut etukäteen jäsenyyden pidemmälle ajalle, voit erota jäsenyydestä ja saada hyvityksen käyttämättä jääneistä lukukausista.

Opiskelijakortti on sini-keltainen.

Lukuvuoden ensimmäiset AMK-opiskelijakortit saapuvat HAMKOn toimistoon elokuussa tai syyskuun alussa. Normaalisti AMK-opiskelijakortin toimitusaika on noin 1-2 viikkoa. Sinulle ilmoitetaan kortin saapumisesta student.hamk.fi -sähköpostiosoitteeseesi.

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijakunnan jäsenyydestä, liittymisestä tai vaikka opiskelijakorteista, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme! 


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys