Hyppää sisältöön

Tervetuloa HAMKiin uudet opiskelijat!

Onnittelut opiskelupaikasta kaikille uusille opiskelijoille ja tervetuloa HAMKiin!

Opiskelupaikan saavuttaminen vaatii aina paljon työtä ja tulosten odottaminen on jännittävää. Kun opiskelupaikka on varmistettu, on hyvä hengähtää, ja aloittaa valmistautumaan opintoihin. Mutta ennen kaikkea voit onnitella itseäsi, teit hienon suorituksen! Uuteen jännittävään elämänvaiheeseen valmistautuessa on monta asiaa muistettavana.

Kokosimme tähän vinkkejä ja hyödyllisiä linkkejä uudelle opiskelijalle.

1. Ota opiskelupaikka vastaan ja HAMKin tunnukset käyttöön

Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa. Muista ilmoittautua myös läsnäolevaksi (kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, sinut ohjataan tekemään läsnäoloilmoitus).

Aktivoi käyttäjätunnuksesi HAMKin palveluihin, ohjeet löydät HAMKin nettisivuilta.

2. Aloita tutustuminen HAMKiin ja korkeakouluopiskeluun

Kun olet aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksesi, voit aloittaa Digistarttipaketin tekemisen. Voit tutustua etukäteen Digistarttipaketin sisältöön ja ohjeisiin HAMKin sivulta (selaa sivua alaspäin, kunnes löydät otsikon ”Ennen opintojen alkua muista vielä”).

Digistarttipaketti löytyy oppimisympäristö Learnista ja HAMKOn kouluttamat tuutorit ovat siellä vastaamassa kysymyksiisi. Tuutorit opastavat sinua opiskelujen aloituksessa myös kampuksella!

HAMKissa on käytäntönä oman tietokoneen käyttöön opinnoissa, eli tuttavallisemmin BYOD (Bring Your Own Device -käytäntö). Opintonsa aloittavana opiskelijana sinulla tulee olla käytössäsi oma kannettava tietokone. Tutustu HAMKin IT-ohjeisiin täältä, löydät sivulta myös lisätieto, millaista konetta tarvitset opinnoissasi

Mikäli opintojen alkaminen tarkoittaa myös muuttoa opiskelupaikkakunnalle, HAMKin nettisivuilta löydät hyviä asumiseen liittyviä vinkkejä kaikille kampuspaikkakunnille.

3. Liity opiskelijakunnan jäseneksi

Liity oman opiskelijakuntasi, HAMKOn jäseneksi! HAMKO, eli Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, toimii HAMKissa opiskelijoiden edunvalvojana ja tuomme opiskelijan äänen mukaan päätöksentekoon HAMKissa. Liittymisen voit hoitaa kokonaan netissä – olemme koonneet vinkit liittymislomakkeen täyttämiseen omaan blogipostaukseensa.

 • Saat fyysisen opiskelijakortin lisäksi käyttöösi Slicen digitaalisen opiskelijakortin. Slicen digitaalisen opiskelijakortin saat käyttöösi, kun läsnäolosi tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa.
 • Ensimmäiset muoviset AMK-opiskelijakortit saapuvat painosta muutaman viikon sisällä lukuvuoden tai -kauden alkamisesta. Saat kortin saapumisesta ilmoituksen student.hamk.fi-sähköpostiisi.
 • Muoviseen jäsenkorttiin saat liitettyä HAMKin kulkutunnisteen ja kirjastokortin, joten sinun ei tarvitse hankkia näitä kaikkia erillisinä, kun sinulla on AMK-opiskelijakortti.

4. Hae opinto- ja/tai asumistukea

5. Hoida korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Kaikki ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat ovat oikeutettuja Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluihin.

YTHS ajanvaraus

YTHS ajanvaraus

 • Kun ilmoittaudut läsnäolevaksi lukukaudelle, suorita terveydenhoitomaksu Kelalle viimeistään eräpäivään mennessä. Maksu tulee hoitaa itse, siitä ei lähetetä laskua. Terveydenhoitomaksu on pakollinen ja ulosottokelpoinen, joten älä jätä sitä hoitamatta.
 • Maksun suuruus on 36,80 euroa lukukaudessa, eli 73,60 euroa vuodessa, ja sen voi maksaa kahdessa osassa.
 • Syyslukukauden eräpäivä on 15.11., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi viimeistään 30.9. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.
 • Kevätlukukauden eräpäivä on 15.3., jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi viimeistään 31.1. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

6. Mukaan opiskelijaelämään

 • Tapahtumat ovat oiva paikka tutustua muihin opiskelijoihin. HAMKO ja HAMKissa toimivat opiskelijayhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia pitikin vuotta. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan myös muihin kuin oman kampuksen tapahtumiin!
 • Seuraa tapahtumakalenteristamme tulevia tapahtumia. Muista napata ilmainen Opiskelijakulttuuripassi itsellesi syksyllä!
 • Ota myös Kide.app haltuun, sieltä löydät liput moneen hauskaan tapahtumaan!
 • Opiskelijahaalarit ratkaisevat monta pukeutumisongelmaa, joten ne ovat kätevä ja hauska varuste opiskelijaelämään. Tilaamme haalareita varastoon jo ennen lukuvuoden alkua, joten voit hankkia ne vaikka heti lukuvuoden alkaessa, etkä joudu odottamaan!
Haalarit ovat opiskelijan luottovaate

Jos sinulla herää kysymyksiä opiskelijakunnan jäsenyydestä, palveluista tai vaikkapa opiskelijakorteista, ota meihin yhteyttä! Tavoitat meidät parhaiten sähköpostitse hamko@hamko.fi. Kaikki yhteystiedot löydät täältä.

Ja ota meidät seurantaan myös Instagramissa, TikTokissa ja Facebookissa!

Tsemppiä opintoihin!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys