Hyppää sisältöön

Pridekuukausi: Opiskelija, ole ylpeästi oma itsesi!

Pride-kuukausi on alkanut! Kuukausi juhlistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja näkyvyyttä. Opiskelijat ovat moninainen ryhmä, ja mekin opiskelijakunnassa haluamme edistää yhteisöä, jossa eri vähemmistöillä on tilaa.

Kesäkuun aikana on paljon erilaisia tapahtumia, kuten paraateja, festivaaleja, keskustelutilaisuuksia ja taideprojekteja. Teimme sitä varten kaksi erikokoista Pride-lippua, joista voit tulostaa itsellesi lipun esim. mukaan tapahtumaan.

Lyhesti Priden historiasta

Pride-juhlat juontavat juurensa Stonewallin mellakoihin vuonna 1969 New Yorkissa, joissa vaadittiin homojen ja lesbojen vainoamisen lopettamista. Tapahtuma oli merkittävä käännekohta LGBTQ±yhteisön oikeuksien puolustamisessa. Tämä käynnisti seksuaalivähemmistöjen kansalaisoikeusliikkeen Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

Pride-kuukausi muistuttaa ja juhlistaa sitä, että ihmiset voivat olla ylpeitä omasta identiteetistään ja seksuaalisuudestaan.

Miten voin tukea Pride-kuukautta?

Voit vaikkapa osallistua paikallisiin Pride-tapahtumiin, kuten paraateihin, konsertteihin ja näyttelyihin.
On hyvä perehtyä ja lisätä omaa tietoisuuttaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista. Voit myös käyttää sosiaalista mediaa jakamaan tietoa ja levittämään positiivista viestiä.

Priden merkitys

Tapahtuma ja Pride-liike lisäävät näkyvyyttä ja tietoisuutta LGBTQ±oikeuksista, ja edistää ihmisille turvallista tilaa ilmaista itseään.

Pride muistuttaa meitä siitä, että rakkaus ja yhdenvertaisuus ovat kaikkien oikeus. Me HAMKOna haluamme myös olla mukana luomassa hyväksyvämpää maailmaa ja sen vuoksi jokainen on tervetullut meidän toimintaamme juuri sellaisena kuin on.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys