Hyppää sisältöön

UKK: Opiskelijakunnan jäseneksi liittyminen

Uusi lukuvuosi ja uudet opinnot alkavat piakkoin, joten kenties pohdit myös, pitäisikö liittyä opiskelijakunnan jäseneksi. Meidän mielestämme tietenkin pitäisi ja kannattaisi! Jos olet aloittamassa opinnot HAMKissa, olet varmastikin jo tutustunut Digistarttipakettiin ja sen HAMKO-osioon, mutta tässä vielä lyhyt kertaus, miksi opiskelijakunnan jäsenyys kannattaa:

Top 3 syyt liittyä opiskelijakunnan jäseneksi

  1. Edunvalvonta: Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin ja tehdä HAMKista entistä parempi paikka opiskella. Jäsenenä juuri sinä voit vaikuttaa opiskelijakunnan toimintaan ja olla mukana nostamassa esille opiskelijoiden näkemyksiä ja mielipiteitä. Tsekkaa nettisivuiltamme eri tapoja lähteä mukaan opiskelijakunnan toimintaan!
  2. Jäsenenä saat AMK-opiskelijakortin, johon voit yhdistää kulkuoikeuden HAMKin kampuksille, HAMKin kirjastokortin ja myös HAMK Movesin liikuntapassin. Korttia vilauttamalla saat myös opiskelijahintaisen lounaan kaikissa Suomen opiskelijaruokaloissa. Lisäksi käytössäsi Slicen digitaalinen opiskelijakortti, josta löydät tuhansia opiskelijaetuja ympäri Suomen, verkkokauppoja unohtamatta!
  3. Jäsenedut: alennukset juna- ja bussimatkoista, ravintoloista, opiskelijahaalareista jne. Etuja löytyy ympäri Suomen, ei ainoastaan HAMK-paikkakunnilta. Jäsenyys siis kannattaa, vaikka et asuisi opiskelupaikkakunnallasi. Muista aina kysyä, onko jossain opiskelijaetuja.
Kuva kännykästä, jossa ruudulla on Slicen logo ja kahden hymyilevän naisen kasvot.

Jes, nyt siis liittymislomaketta täyttämään!

Liittymislomakkeesta löytyy pari juttua, jotka herättävät usein kysymyksiä.

Usein kysytyt kysymykset jäseneksi liittymisestä ja lomakkeen täyttämisestä

1. En ole saanut vielä koulun sähköpostiosoitetta. Voinko liittyä kuitenkin jo jäseneksi?

Liittyminen vaatii, että olet ottanut käyttöön HAMKin sähköpostiosoitteen (@student.hamk.fi). Jos et ole vielä aktivoinut HAMKin käyttäjätunnuksiasi ja sähköpostiasi, tee se HAMKin tunnistautumispalvelussa. Jos tunnusten aktivoinnissa on ongelmia, ota yhteys ServiceDesk IT -palveluun. Ohjeet tiketin tekemiseen löydät IT-ohjeista.

2. En tiedä tai muista opiskelijanumeroani, mistä löydän sen?

Opiskelijanumerosi löydät Pakista, joten kannattaa tarkistaa se sieltä. Vaikka opiskelijanumeroa ei tarvitse kovinkaan usein, kannattaa kuitenkin painaa mieleen paikka, josta se tarvittaessa voi tarkistaa. Tästä kuvasta näet, missä 7-numeroinen opiskelijanumerosi on.

Kuvakaappaus Pakista, josta näkee kohdan, mistä opiskelija löytää opiskelijanumeronsa.
Löydät opiskelijanumerosi Pakista.

3. Olen monimuoto-/YAMK-/polkuopiskelija. Voinko kuitenkin liittyä opiskelijakunnan jäseneksi?

Lyhyesti sanottuna: voit!

Monimuoto- ja YAMK-opiskelijat ovat tutkinto-opiskelijoina oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin päivätoteutuksessa opiskelevat AMK-tutkinto-opiskelijat. Niin AMK-kortti kuin Slicen digitaalinen opiskelijakortti ovat käytössäsi normaalisti.

Polkuopiskelijoiden jäsenyys sen sijaan eroaa tutkinto-opiskelijoiden jäsenyydestä. Koska polkuopiskelijoilla ei ole tutkinto-oikeutta, he eivät ole oikeutettuja kaikkiin samoihin etuihin kuin tutkinto-opiskelijat, kuten Kelan ateriatukeen tai VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. Polkuopiskelijat ovat kuitenkin oikeutettuja mm. Slicestä löytyviin etuihin, sekä saamaan opiskelijahaalarit ja HAMK Movesin liikuntapassin jäsenhintaan.

4. Opiskelen AOKK:ssa / avoimen opintoja / väyläopintoja. Voinko liittyä opiskelijakunnan jäseneksi?

Vaikka mielellämme ottaisimme kaikki jäseneksemme, valitettavasti jäsenyyden ja opiskelijakortin saamisen edellytykset eivät täyty näissä tilanteissa. Jäseneksi voivat liittyä, ja opiskelijakortin saada tutkinto-opiskelijat. Ammatillisen opettajakorkeakoulun opintojen tuloksena ei ole varsinaista tutkintoa, vaan pätevyys. Avoimen opinnoissa sekä myös väyläopintoja suorittavilta opiskelijoilta uupuu myös tutkinto-oikeus. Ainoa poikkeus ovat vaihto-opiskelijat. Vaikka he eivät suorita koko tutkintoa HAMKissa, heillä on tutkinto-oikeus lähtömaassaan korkeakoulussa.

5. Mihin sähköpostiin liittymiskoodi tulee?

Liittymiseen tarvittava koodi lähetetään henkilökohtaiseen student-sähköpostiisi. Muista kurkata molemmat, niin Tärkeät kuin Muut-laatikot sekä roskapostilaatikko.

6. Mistä tiedän, että antamani kuva kelpaa AMK-opiskelijakorttiin?

Hyvä yleisohje kuvalle on, että sen ei tarvitse olla virallinen passikuva, mutta sen tulee olla passikuvan kaltainen. Kuvan tulee siis olla edestäpäin otettu ja kasvojesi tulee näkyä siinä kokonaan. Peiliselfiet ja voimakkaasti vinossa kuvatut kuvat sopivat paremmin muuhun yhteyteen. Pidä siis huoli, että esim. otsasi ei rajaudu pois kuvasta! Sinun tulee olla helposti tunnistettavissa, kuvassa ei tule olla aurinkolaseja, hattua tai huppua kasvojen edessä. Korttisi ei lähde tilaukseen, ellei kuvaa hyväksytä.

Kuva tulostuu korttiin pienikokoisena, ja kortin omistajan tulee pystyä tunnistamaan kortin kuvasta.

Kuvaesimerkkejä kasvokuvasta
Ensimmäinen kuva vasemmalla on sopiva opiskelijakorttiin.

7. Maksanko jäsenmaksun netissä vai pitääkö tulla toimistolle maksamaan?

Maksu tapahtuu Paytrailin kautta, eli voit maksaa verkkopankissa tai esimerkiksi Visalla tai MasterCardilla. Jäseneksi liittyminen hoituu siis kätevästi kokonaan netissä!

8. Milloin saan opiskelijakortin käyttööni?

Uuden opiskelijan jäsenyys on voimassa siitä lähtien, kun läsnäolosi tutkinto-opiskelijana HAMKissa alkaa – eli elokuun tai tammikuun alusta alkaen. Voit siis ottaa Slicen digitaalisen opiskelijakortin käyttöösi jo heti elokuun/tammikuun alusta alkaen.

Syksyn ensimmäiset muoviset AMK-opiskelijakortit puolestaan saapuvat painosta HAMKOn toimistolle elokuun lopussa. Kevään ensimmäiset saapuvat tammikuun puolivälissä. Normaali toimitusaika on n. 1-2 viikkoa. Saat ilmoituksen kortin saapumisesta student.hamk.fi-sähköpostiosoitteeseesi.

Opiskelijakortti on sini-keltainen.

9. Asun kaukana ja minulla on lähiopetusta iltaisin tai viikonloppuisin. Voinko saada kortin postitse?

Kyllä voit. Kaikille lähetetään saapumisilmoitus opiskelijasähköpostiin, ja voit esim. siihen vastaamalla ilmoittaa tarpeesta saada kortti postitse. Slicen digitaalinen kortti kannattaa ottaa myös käyttöön.

Jos sinulla on myöhemmin lisää kysyttävää opiskelijakunnan jäsenyydestä, liittymisestä tai vaikka opiskelijakorteista, ota yhteyttä hamko@hamko.fi. Autamme mielellämme!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys