Hyppää sisältöön

Liikuntavastaavana pääsee edistämään liikkumisen iloa

Hallitusblogisarjassa hallituslaiset kertovat kokemuksistaan HAMKOn hallituksessa ja mitä kaikkea on päässyt tekemään. Blogisarjan viimeisessä osassa vuoden 2023 hallituksen varapuheenjohtaja Meeri kertoo liikunnan vastuualueesta.

HAMKOssa yhdellä hallituksen jäsenellä on vastuualueenaan liikunta. Liikuntavastaava tekee yhteistyötä HAMKin opiskelijahyvinvointitiimin kanssa ja osallistuu OLL:n kokouksiin ja koulutuksiin.

Opiskelijoiden liikuntaa edistetään paikallistasolta alkaen

OLL, eli Opiskelijoiden liikuntaliitto, ajaa asiakseen opiskelijoiden hyvinvointia liikunnan kautta. OLL tekee valtakunnallista vaikuttamistyötä opiskelijoiden ja korkeakoulujen liikuntaolosuhteiden edistämiseksi. He ovat mm. vaikuttaneet siihen, että hallitusohjelmaan on saatu kirjaus Liikkuva opiskelu -ohjelman laajenemisesta korkeakouluihin.

HAMKO on OLL:n jäsenorganisaatio, joten pääsemme olemaan mukana vaikuttamassa liikuntaliiton linjoihin liittokokouksessa.

OLL:llä on paljon mielenkiintoisia koulutuksia ja tietoa jaettavana. He järjestävät myös muun muassa opiskelijoiden suomenmestaruuskisoja (OSM) eri lajeissa. Olisiko ensi vuonna jotkut SM-kisat HAMKin alueella?

Liikuntavastaava pääsee tekemään mm. hauskoja liikunnallisia tapahtumia.

Liikunnallista yhteistyötä HAMKissa

HAMKin opiskelijahyvinvointitiimin liikuntasuunnittelijan kanssa jaetaan vastuuta viestimisestä erilaisista liikuntatapahtumista ja vuoden kohokohta liikuntavastaavalle on Liikunta- ja kulttuuriapprot, jotka tehdään yhteistyössä H4 kanssa. H4 on yhteistyötyöryhmä, joka koostuu HAMKOn lisäksi Hyvinvointituutoreista, HÄTÄ ry:stä ja HIOP ry:stä.

Tässä on myös todella paljon mahdollisuuksia kehittää liikuntavastavan roolia isommaksi ja näkyvämmäksi. Opiskelijoilta tulee usein toivetta matalan kynnyksen liikuntapalveluista, ja esim. erilaiset liikuntatapahtumat ja -kokeilut ovat toivottuja. Liikunnan prosessissa pääsee tekemään yhteistyötä opiskelijakunnan hallituksen eri vastuualueiden kanssa, kuten tapahtumien ja viestinnän. Tänä vuonna esim. luotiin uusi liikunnallinen tapahtuma HALI (voit lukea tästä lisää tapahtumablogista).

Liikunta vastuualueena on hyvä ja pienehkö, joten se sopii jonkun enemmän aikaa vievän rinnalle. Hallitus jakaa vastuualueet keskenään, joten tähän pääsee vaikuttamaan, minkä prosessin kanssa liikunnan vastuualue on.

”Jos rooli kiinnostaa, sinulla ei itselläsi tarvitse olla mitään urheilutaustaa tai muuta. Liikunta on kaikkien asia, joten kuka vain voi ajaa sitä eteenpäin.” kannustaa Meeri. 😊


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys