Hyppää sisältöön

Opiskelijajäsenyys HAMK Oy:n hallituksessa avasi uusia ovia

Johannes Asikainen kertoo kokemuksistaan HAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäsenenä. Lue lisää hausta täältä.

Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n opiskelijaedustajana vuodet ovat vierineet nopeasti, ja pestin lähestyessä loppuaan olo menee vääjäämättä hieman haikeaksi.

HAMK Oy:n hallituksessa toimiminen on ollut hieno ja opettava kokemus, jota voin suositella lämpimästi jokaiselle, etenkin jos on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, hallitus- ja järjestötoiminnasta sekä opiskelijoiden edunvalvonnasta.

Hallituspaikka on ollut mahtava paikka oppia uutta; sen kautta olen päässyt tutustumaan uusiin hienoihin ihmisiin ja se avasi minulle aivan uusia ovia. Tässä pestissä oppii läpikotaisin osakeyhtiön hallitustoiminnan ja kuinka korkeakoulu kokonaisuutena toimii. Byrokratian läpi kahlaaminen ja tilinpäätösten lukeminen ei aina ole herkkua ja voi tuntua paikka paikoin raskaalta, mutta kun tähän pääsee sisään, sitä jopa odottaa, että pääsee lukemaan eri linjauksia ja kommentoimaan niitä.

Opiskelijaedustajan pestissä saa ja joutuu matkustelemaan jonkun verran seminaareissa ja muissa kokouksissa, mistä olen henkilökohtaisesti etenkin pitänyt. Itse toiminta ja hallituksen kokoukset ovat pääkampuksella – toki koronan vuoksi kokoustaminen on siirtynyt vahvasti digin puolelle, joten kotikoneen päätteeltä on ollut helppo kuluvana vuonna edustaa.

Hallitus asettaa ammattikorkeakoulun suuret suuntalinjat, ja on tärkeää, että opiskelijoiden ääni kuuluu ja näkyy näitä päätöksiä tehtäessä. Hallituksessa käsitellään HAMK Oy:n toiminta- ja taloussuunnitelma ja linjataan strategia ja taloudenhoitoa, sekä käsitellään myös HAMKin tytäryhtiöiden Hami Oy:n ja HAMK Akatemia Oy:n asioita.
Korkeakoulut ovat opiskelijoita varten, ja on tärkeää, että joku opiskelijoista on tiiviisti mukana hallituksen toiminnassa.

Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n opiskelijaedustajan pesti on mahdollisuus ja näköalapaikka, jollaiseen opiskelujen jälkeen ei tule enää mahdollisuutta. Jos jäit edes hetkeksi miettimään, olisiko paikka sinua varten, niin ei kun rohkeasti hakemaan!

Johannes Asikainen

Hallituspaikka on ollut mahtava paikka oppia uutta; sen kautta olen päässyt tutustumaan uusiin hienoihin ihmisiin ja se avasi minulle aivan uusia ovia


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys