Hyppää sisältöön

UKK: opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Päivitetty 29.9.2021.

Uusi lukuvuosi/ lukukausi on alkanut ja pian on siis aika päivittää myös opiskelijakortin voimassaolo. Uuden voimassaolotarran hankkiminen herättää aina kysymyksiä – tässä koottuna vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

Mihin asti lukuvuoden 2021-2022 tarra on voimassa?

Lukuvuositarra (9/2022) on voimassa syyskuun 2022 loppuun asti, mikäli olet opintojasi jatkava opiskelija. Lukukausitarra (01/2022) on voimassa tammikuun 2022 loppuun asti, mikäli olet opintojasi jatkava opiskelija.

Jos olet valmistunut, opiskelijastatuksesi on päättynyt ja opiskelijaedut ja -alennukset eivät ole enää käytössäsi.

Miten päivitän Pivon opiskelijakortin voimassaolon?

Pivon digitaalinen opiskelijakortti päivittyy uuteen lukukauteen automaattisesti, kunhan olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksamisen jälkeen uuden voimassaolon päivittyminen voi tapahtua pienellä viiveellä. Jäsenmaksun voit maksaa netissä, tarvittavat ohjeet ja linkit löydät nettisivuiltamme.

Miten saan uuden tarran muoviseen opiskelijakorttiini?

Mikäli haluat päivittää lukuvuositarran muoviseen AMK-opiskelijakorttiisi, se onnistuu vanhaan tuttuun tapaan kampuksella. HAMKOn toimisto Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa palvelee arkisin klo 9-16. Muilla kampuksilla lukuvuositarran voi noutaa paikalliselta opiskelijayhdistykseltä. Yhdistykset ilmoittavat tarkemmista aukioloista omissa kanavissaan.

Suosittelemme kaikkia jäseniämme ottamaan käyttöön Pivon digitaalisen opiskelijakortin. Näin opiskelijaedut pysyvät käytössäsi, vaikka et pääsisi noutamaan uutta lukuvuositarraa ajoissa. Pivolla kaikki opiskelijaedut ovat käytössäsi samalla tavalla kuin fyysiselläkin kortilla.

Mistä tiedän, olenko maksanut jäsenyyden?

Kun kirjaudut uusimaan jäsenyyttäsi, lomakkeen yläosassa olevasta laatikosta näet päivämäärän, johon asti jäsenmaksusi on voimassa. Halutessasi voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse hamko@hamko.fi.

Miten voin maksaa jäsenmaksun?

Suosittelemme uusimaan jäsenyyden netissä. Maksu tapahtuu Paytrailin kautta eli voit valita kortti- tai verkkopankkimaksun. Huomioithan, että lomakkeelle kirjautuessa sinun tulee käyttää sähköpostiosoitteestasi samaa muotoa, jonka olet ilmoittanut liittyessäsi. Kokeile siis tarvittaessa molemmat muodot etunimi.sukunimi@student.hamk.fi ja etunimi1234@student.hamk.fi.

Jäsenyyden uusiminen onnistuu myös HAMKOn toimistolla tai paikallisen opiskelijayhdistyksen pakeilla lukuvuositarraa noutaessa. HAMKOn toimisto palvelee arkisin klo 9-16. Paikallisten opiskelijayhdistysten toiminnasta pysyt parhaiten ajan tasalla seuraamalla yhdistysten omia viestintäkanavia, vaikka tietty myös me HAMKOssa välitämme tietoa parhaamme mukaan.

Uusi jäsen:

Jos olet juuri liittynyt HAMKOn jäseneksi, ota ensin käyttöösi Pivon digitaalinen opiskelijakortti. Saat muovisen kortin saapumisesta ilmoituksen sähköpostiisi.


Jos sinulla herää lisäkysymyksiä jäsenyyteen tai opiskelijakortteihin liittyen, ota meihin yhteyttä sähköpostitse hamko@hamko.fi.

PS. Olethan muistanut myös ilmoittautua läsnäolevaksi lukuvuodelle! Läsnäoloilmoittautuminen tulee tehdä Pakissa elokuun loppuun mennessä.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys