Hyppää sisältöön

Missä YTHS palvelee?

YTHS palvelee, mutta missä kaikkialla? YTHS palvelee palvelupisteissä sekä digitaalisissa asiointipalveluissa. Löydät kaikki HAMKin alueella olevat palvelupisteet sivuiltamme.


Paljon kysytään, mihin voi varata aikaa, jos ei asu lähellä omaa opiskelupaikkakuntaa? Tällöin voi varata ajan itseään lähimpänä olevaan YTHS:n omaan palvelupisteeseen. Kartalla olevat punaiset pisteet ovat YTHS:n omia toimipisteitä. Näillä palvelupisteillä on laajimmat palvelut ja osassa myös suunterveydenhoito. Voit varata ajan näihin palvelupisteisiin, mikäli sinulle ei ole mahdollisuutta asioida opiskelupaikkakunnallasi olevalla toimipisteellä. HAMKin alueelle avautuu 1.4.2021 Hämeenlinnaan YTHS:n oma palvelupiste.

Voit varata ennen sitä ajan jollekin toiselle YTHS:n palvelupisteelle. Hämeenlinnassa toimii ennen huhtikuuta rajoitetuin palveluin väistötiloissa Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella.

Siniset ovat yhteistyökumppaneiden pisteitä. Nämä ovat pienempiä, ja niiden resurssit ovat mitoitettu kyseisen paikkakunnalla opiskelevien määrän mukaan. Siksi näille palvelupisteille saa varata aikoja vain paikkakunnalla opiskelevat. HAMKin alueella yhteistyökumppaneiden pisteitä löytyy Evolta, Forssasta ja Riihimäeltä. Kuitenkin jos asut kauempana, saat varata ajan YTHS:n omalle palvelupisteelle, mikä sijaitsee lähempänä sinua.


Mikäli sinulla on jo hoitosuhde kunnallisessa terveydenhuollossa tai haluat muista syistä käyttää kunnallista hoitoa, saat edelleen käydä kunnallisessa terveydenhuollossa. YTHS-terveydenhoitomaksu ei kuitenkaan kata kunnallisen terveydenhoidon kustannuksia, vaan maksat normaalit käyntimaksut niitä kayttäessäsi.

Lähivastaanottopalvelujen rinnalla käytössäsi on koko ajan kasvava valikoima valtakunnallisesti tuotettuja digitaalisia asiointi- ja etäpalveluja. Ne ovat käytössäsi opiskelupaikastasi riippumatta.

Ajanvaraus YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arvioinnin kautta. Hoidontarpeen arvioinnissa terveydenhuollon ammattilainen kartoittaa tilanteesi.

Soita valtakunnalliseen palvelunumeroon, ne palvelevat
ma–to klo 8–15, pe klo 8–14.

Yleis- ja mielenterveyden palvelut p. 046 7101073
Suunterveyden palvelut p. 046 7101085

Jätä puhelinpalvelussa soittopyyntö ja ilmoita puhelinnumerosi, johon YTHS voi ottaa yhteyttä. Muista odottaa, että puhelinautomaatti kertoo soittopyynnön tallentuneen. Sinulle soitetaan takaisin.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys