Hyppää sisältöön

Tervetuloa YTHS:lle!

Ajankohtaiset ilmoitukset ja uutiset YTHS:ltä.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä edistää opiskeluyhteisöjen hyvinvointia. Lue palveluista yths.fi-sivuilta.

Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja syyslukukaudella 2021, mikäli olet korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun Kelalle.

YTHS:n opiskeluterveydenhuollon piiriin kuuluvat

  • yliopisto-opiskelijat (alempi tai ylempi korkeakoulututkinto),
  • ammattikorkeakouluopiskelijat (ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto),
  • poliisiammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulututkinto ja
  • maanpuolustuskorkeakoulun siviiliopiskelijat.

YTHS:n opiskeluterveydenhuollon piiriin eivät kuulu

  • saapuvat kansainväliset vaihto-opiskelijat,
  • avoimen korkeakoulun opiskelijat,
  • täydennyskouluttautuvat,
  • jatko-opiskelijat ja
  • tilauskoulutusopiskelijat.

Asiointi – myös etänä

Ajanvaraus kaikkiin YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arvioinnin kautta. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät verkkosivuiltamme.

YTHS:n kanssa voit asioida myös verkossa ja etänä. Self on opiskelijan oma verkkopalvelu, jonka kautta voit muun muassa ylläpitää yhteystietojasi, hallinnoida ajanvarauksia ja täyttää esitietolomakkeita, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Lue lisää Selfistä ja kirjaudu sen käyttäjäksi heti lukuvuoden alussa.

Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle, ja YTHS tuottaa terveydenhoitopalvelut opiskelijoille. Vastaanotoista ei peritä maksua. Lue täältä lisää.

Maksun maksavat ne opiskelijat, jotka kuuluvat YTHS:n palvelujen piiriin. Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle riippumatta siitä, käyttääkö opiskelija YTHS:n palveluja.

Terveydenhoitomaksun suuruus vuonna 2021 on 71,60 euroa. Lain mukaan maksu on suoritettava kahdessa erässä, jolloin lukukausikohtainen maksu on 35,80 euroa.

Koska ja miten maksu maksetaan?

Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Huomaathan, että Kela ei lähetä sinulle laskua vaan terveydenhoitomaksun suorittamisesta on huolehdittava oma-aloitteisesti. Maksun eräpäivät määräytyvät sen mukaan, milloin olet ilmoittautunut läsnä olevaksi.

Lue täältä: Näin maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun

Opiskelijan terveystietoa verkossa

Löydät terveystietoa YTHS:n terveystietopankista, jonne on koottu laaja valikoima artikkeleita liittyen opiskelijan terveyteen, sairauksiin, mielenterveyteen ja suunterveyteen.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys