Hyppää sisältöön

Asetu ehdolle

Jokaisella jäsenvelvoitteensa täyttäneellä opiskelijakunnan jäsenellä on oikeus asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Edustajistovaaliehdokkaaksi on asetuttava keskusvaalilautakunnan määräämällä tavalla viimeistään kaksikymmentäyksi (21) päivää ennen ensimmäistä vaalipäivää.

Keskusvaalilautakunta tarkastaa ehdokkaiden oikeuden asettua ehdolle ja hyväksyy ehdokkaat ilmoittautumisen päätyttyä.

Keskusvaalilautakunta määrittää käytössä olevat numerot ja arpoo vaalinumerot listoittain.

Ehdolle voi asettua joko sitoutumattomana ehdokkaana tai vaaliliiton ehdokkaana. Ehdolle asettuminen päättyy 12.10.2020 klo 12.00.

Vaaliliitto

Ehdokkaat voivat halutessaan muodostaa vaaliliiton, joka on useamman kuin yhden ehdokkaan muodostama ryhmä, jonka saadut äänet lasketaan ehdokkaiden hyväksi. Vaaliliitossa on annettava yhdelle äänioikeutetulle jäsenelle, joka on ilmoittanut vaaliliiton ehdokkaaksi, valtuutus toimia vaaliliiton asiamiehenä. Vaaliliittoon voi kuulua maksimissaan vaaleissa valittavien edustajien verran ehdokkaita eli kaksikymmentäyksi (21) ehdokasta. Ehdokas ei voi olla ehdolla kuin yhdessä vaaliliitossa tai vaalirenkaassa.

Jos olet kiinnostunut liittymään jonkin jo perustetun vaaliliiton ehdokkaaksi, ole yhteydessä vaaliliiton asiamieheen ennen ehdolle asettumista.

Perustetut vaaliliitot

VaaliliittoAsiamiesSähköposti
Vorssanliitto (VoLi)Rami Pennanenrami.pennanen@student.hamk.fi
Valkeekosken liitto (Valkeekoski)Joel Eelijoel.eeli@student.hamk.fi
Hämeenlinnan insinööri Liitto (HiLi)Väinö Mäkelävaino.makela@student.hamk.fi
Riihimäen insinööriopiskelijat (RINO)Petja Valopetja.valo@student.hamk.fi
Lepaan opiskelijat (Lepaa)Aino Lipsanenaino.lipsanen@student.hamk.fi
TradenomitHeli Mononenheli.mononen@student.hamk.fi

Vaalirengas

Vaalirenkaan perustamisesta on tehtävä perustamisasiakirja, jonka allekirjoittavat siihen kuuluvien vaaliliittojen asiamiehet, sekä mahdolliset sitoutumattomat ehdokkaat. Vaalirenkaan perustamisasiakirjassa on mainittava vaalirenkaan nimi sekä siihen kuuluvien vaaliliittojen nimet sekä sitoutumattomien ehdokkaiden nimet. Vaalirenkaaseen voi kuulua maksimissaan vaaleissa valittavien edustajien verran ehdokkaita eli kaksikymmentäyksi (21) ehdokasta. Ehdokas ei voi olla ehdolla kuin yhdessä vaaliliitossa tai vaalirenkaassa.

Vaalirenkaan voivat perustaa:

  • Kaksi tai useampia vaaliliittoja
  • Yksi tai useampi vaaliliitto ja yksi tai useampi sitoutumaton ehdokas
  • Kaksi tai useampi sitoutumaton ehdokas

Perustetut vaalirenkaat

VaalirengasVaalirenkaan perustajat
TradenööritValkeekosken liitto (Valkeekoski)
Hämeenlinnan insinööri Liitto (HiLi)
Riihimäen insinööriopiskelijat (RINO)
Tradenomit

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys