Hyppää sisältöön

Asetu ehdolle

Ehdolle asettuminen on päättynyt.

Jokaisella jäsenvelvoitteensa täyttäneellä opiskelijakunnan jäsenellä on oikeus asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Edustajistovaaliehdokkaaksi on asetuttava keskusvaalilautakunnan määräämällä tavalla viimeistään kaksikymmentäyksi (21) päivää ennen ensimmäistä vaalipäivää.

Keskusvaalilautakunta tarkastaa ehdokkaiden oikeuden asettua ehdolle ja hyväksyy ehdokkaat ilmoittautumisen päätyttyä.

Keskusvaalilautakunta määrittää käytössä olevat numerot ja arpoo vaalinumerot listoittain.

Ehdolle voi asettua joko sitoutumattomana ehdokkaana tai vaaliliiton ehdokkaana. Ehdolle asettuminen alkaa maanantaina 25.9.2023 klo 9:00 ja päättyy maanantaina 16.10.2023 klo 12:00.

Kokosimme infopaketin ehdokuutta pohtiville:

Vaaliliitto

Ehdokkaat voivat halutessaan muodostaa vaaliliiton, joka on useamman kuin yhden ehdokkaan muodostama ryhmä, jonka saadut äänet lasketaan ehdokkaiden hyväksi. Vaaliliitossa on annettava yhdelle äänioikeutetulle jäsenelle, joka on ilmoittanut vaaliliiton ehdokkaaksi, valtuutus toimia vaaliliiton asiamiehenä. Vaaliliittoon voi kuulua maksimissaan vaaleissa valittavien edustajien verran ehdokkaita eli kaksikymmentäyksi (21) ehdokasta. Ehdokas ei voi olla ehdolla kuin yhdessä vaaliliitossa tai vaalirenkaassa.

Jos olet kiinnostunut liittymään jonkin jo perustetun vaaliliiton ehdokkaaksi, ole yhteydessä vaaliliiton asiamieheen ennen ehdolle asettumista.

Perustetut vaaliliitot julkaistaan tässä

VaaliliittoAsiamiesSähköposti
TradenööritJari Toukomaajari.toukomaa@student.hamk.fi
Vorssan upea liittoJutta Pantsujutta.pantsu@student.hamk.fi

Vaalirengas

Vaalirenkaan perustamisesta on tehtävä perustamisasiakirja, jonka allekirjoittavat siihen kuuluvien vaaliliittojen asiamiehet, sekä mahdolliset sitoutumattomat ehdokkaat. Vaalirenkaan perustamisasiakirjassa on mainittava vaalirenkaan nimi sekä siihen kuuluvien vaaliliittojen nimet sekä sitoutumattomien ehdokkaiden nimet. Vaalirenkaaseen voi kuulua maksimissaan vaaleissa valittavien edustajien verran ehdokkaita eli kaksikymmentäyksi (21) ehdokasta. Ehdokas ei voi olla ehdolla kuin yhdessä vaaliliitossa tai vaalirenkaassa.

Vaalirenkaan voivat perustaa:

  • Kaksi tai useampia vaaliliittoja
  • Yksi tai useampi vaaliliitto ja yksi tai useampi sitoutumaton ehdokas
  • Kaksi tai useampi sitoutumaton ehdokas

Perustettavat vaalirenkaat julkaistaan tässä

VaalirengasVaalirenkaan perustajat
Vaalirenkaan nimiVaaliliittojen nimet

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys