Hyppää sisältöön

Vieraskynä: Yrittäjän apuna – OP Kevytyrittäjäpalvelu

Yhteistyökumppanimme OP Etelä-Hämeen asiakkuusasiantuntija Marianne Kukkamäki kertoo vieraskynäblogissa OP kevytyrittäjyydestä.

En tule yrittäjäperheestä enkä henkilökohtaisesti haaveile yrittäjyydestä. Mutta se ei poissulje sitä tosiasiaa, että yrittäjyys kiinnostaa minua ammatillisessa mielessä todella paljon. Ilman rohkeita ihmisiä ja innovatiivisia ideoita, ei olisi toimivaa yhteiskuntaa työpaikkoineen.

Kymmenen vuoden finanssiurani aikana työtehtäväni ovat vaihtuneet, mutta yksi tekijä niitä on aina yhdistänyt, halu olla avuksi ja hyödyksi. Olen työskennellyt yrittäjäasiakkaiden parissa viimeiset vuodet ja koen itsekin inspiroituvani uusista liikeideoista ja ajatuksista. Työni parhaita puolia on ehdottomasti alkavien yrittäjien kanssa sparrailu ja heidän auttaminen yrittäjäpolun alussa.

Voit ryhtyä yrittäjäksi jo opintojen aikana

Yrittäjyydestä puhutaan ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Koulujen ja oppilaitosten yrittäjyyskasvatus onkin erittäin tärkeää ja se on varmasti yksi isoin tekijä, mikä sytyttää ihmisissä yrittäjyyden liekin palamaan.

Ollessani HAMK:in tradenomiopiskelija vuosina 2017-2020, olin todella innoissani siitä, kuinka monet kurssit keskittyivät yritysmaailmaan. Oli erilaisia tehtäviä liikeidean syntymisestä liiketoimintasuunnitelmaan, lukujen pureskelua ja laskelmien tekoa sekä ihan oikeita projekteja yrityksille sekä yhdistyksille.

OP Kevytyrittäjänä jää aikaa opiskeluun sekä yrittämiseen, kun paperiasiat hoituvat täysin sähköisesti ja kirjanpitokin hoidetaan automaattisesti!

Tällä hetkellä työskennellessäni OP Etelä-Hämeen yrityspalveluissa saan tuoda yrittäjyyden ilosanomaa myös oppilaitoksille. Yksi meidän parhaista innovaatioista onkin OP Kevytyrittäjä-palvelu, mikä mahdollistaa yrityksen perustamisen, oman työn laskuttamisen sekä kirjanpidon yhden palvelun avulla. OP Kevytyrittäjänä jää aikaa opiskeluun sekä yrittämiseen, kun paperiasiat hoituvat täysin sähköisesti ja kirjanpitokin hoidetaan automaattisesti!

Mitä kevytyrittäjyys on?

Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan yksinkertaisimmillaan laskutuspalvelua, mutta laskutuspalvelut eroavat hieman keskenään. OP Kevytyrittäjänä henkilö saa y-tunnuksen ja on myös virallisesti yrittäjä. Y-tunnus mahdollistaa esimerkiksi sen, että laskuttamalla arvonlisäverottomana 10 000 euroa vuodessa, yrittäjä saa pitää kaiken itsellään, eikä arvonlisäveroa tarvitse maksaa verottajalle. Tämän lisäksi opiskelija voi myös hyötyä y-tunnuksesta, mikäli yritystoiminnassa syntyy vähennyskelpoisia tulonhankkimiskustannuksia kuten yritystoimintaa varten hankittu puhelin tai tietokone. Nämä edellä mainitut kustannukset vaikuttavat alentavasti yritystoiminnan lopulliseen tulokseen ja sitä kautta opintotuen tulorajoihin.

OP Kevytyrittäjänä et tarvitse muuta kuin omat verkkopankkitunnuksesi ja kaikki muu hoituu OP Kevytyrittäjä-palvelun kautta. Palvelu hakee sinulle y-tunnuksen ja pääset aloittamaan laskuttamisen vaikka samana päivänä. OP Kevytyrittäjänä et myöskään maksa ylimääräistä, palvelun ainoa kulu on 5% laskuttamastasi myynnistä, ja mikäli saavutat 30 000 euron liikevaihdon, on loppuvuosi sinulle ilmaista. Sparrailen ja autan mielelläni kaikessa mikä liittyy yrityksen perustamiseen ja pankkimaailmaan. Lisäksi suosittelen hyödyntämään myös muita asiantuntijoita esimerkiksi verotukseen ja taloudellisiin tukiin liittyen, mikäli nämä asiat mietityttävät.

Tsemppiä opintoihin ja rohkeutta omiin unelmiin!

Marianne Kukkamäki
asiakkuusasiantuntija, yrityspalvelut OP Etelä-Häme

Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys