Hyppää sisältöön

Matkakertomus hallituksen perehdytyksestä

HAMKOn tiimi vietti kolme päivää Evolla perehdyttämässä vuoden 2022 hallituslaisia.

Lähdetään matkaan

Onko nyt kaikki tarvittava varmasti mukana?” kysyttiin joulukuisena aamuna eri osoitteissa, kun HAMKOn tiimi lähti matkaan kohti Evoa perehdytysreissulle. Autoihin pakattiin niin aamu-unisia kuin aamuvirkkuja ihmisiä, lämpimiä vaatteita, ulkoilukenkiä, muistiinpanovälineitä ja muuta mitä muutaman päivän perehdytysreissulla saattaa tarvita.

Ruokaa vaikuttaa olevan onneksi tarpeeksi”, totesivat työntekijät ruokakasseja mukaan pakatessa. Mutta ruokaa tarvitaankin, kun yhteen kokoontuu HAMKOn työntekijät, tämän vuoden hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto sekä ensi vuoden hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto.

Toimintaan tutustumassa

Perillä aloitettiin koulutukset ja uudet luottamustoimijat pääsivät heti ensimmäisenä päivänä tutustumaan siihen, mitä opiskelijakunnassa tehdään, sekä millaiset ohjeet ja asiakirjat ohjaavat toimintaa. Näitä ovat mm. toimintasuunnitelma, budjetti ja säännöt.

Seuraavina päivinä tutustuttiin myös viestintään, laatukulttuuriin ja luottamustoimijana toimimiseen. Eri vastuualueisiin ja prosesseihin perehtyminen puolestaan auttoi hallitusta päättämään vastuiden jakamisesta ensi vuodelle.

Orientaatiossa on aina enemmän ja vähemmän kyse paitsi mahdollisuudesta tutustua toisiinsa, myös tiedon siirtämiseen uusille toimijoille. Vaikka päivät ovat pitkiä ja sisältö intensiivistä, ensi vuoden tiimi aloittaa vuoden täynnä innostusta”, kertoi tämän vuoden hallituksen puheenjohtaja Jere Ojala.

Koulutukset käynnissä

Ei pelkästään koulutuksia

Vastapainoksi intensiiviselle kouluttautumiselle ohjelmassa oli erilaisia taukopelejä, ja käytiin yhdessä ulkoilemassa. Rohkeimmat pulahtivat avantoonkin.

Illan tunteja siivittivät naurunpyrskähdykset, joita pelailun lomassa kuului, erityisesti kun vuorossa oli Loppuraporttia etsimässä-peli. Pelilaudalla kuljettiin HAMKin kampusten välillä erilaisia sattumia kohdaten, kuten ” Evakon aika! Siirry välittömästi Evo-ruutuun työskentelemään.” tai ”Jää pitämään tapahtumapalaveria yhden heittovuoron ajaksi.” Kisa oli tiukka, ja voittaja oli se, joka pääsi ensimmäisenä takaisin lähtöön voittokortilla ”Loppuraportin aika! Mene esittelemään raporttisi.”

Yhtenä tutustumisohjelmana oli etsiä itseä kuvaavia sanoja.

Hallituksen vastuuprosessien jako

Kuten perinteisesti perehdytyksissä, hallitus pääsi järjestämään avauskokouksensa. Tästä uutisesta voit lukea, kuinka vastuualueet jaettiin.

Vaikka jokaisella on oma vastuuprosessi, hallitus toimii silti tiiminä auttaen toisiaan. On kuitenkin tärkeää, että jokaisessa prosessissa on tietty henkilö, joka vastaa kyseisen prosessin sujuvasta toiminnasta. ”Kaikki kokivat, että ensi vuonna tulee kiinnostava vastuuprosessi työstettäväksi”, kommentoi ensi vuoden hallituksen puheenjohtaja Aino Kouri.

Perehdytyksen jälkeen oli aika suunnata takaisin kotiin pää täynnä uusia ideoita. ”Oli hienoa nähdä kaikkia ja odotan todella innolla ensi vuotta. Aika meni todella nopeasti hyvässä fiiliksessä.” jatkaa Aino.

Vasemmalta oikealle takarivissä hallituksesta Tim, Annemari, Laura, Lotta ja edustajiston varapuheenjohtaja Jere. Edessä Rami ja Aino.

Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys