Hyppää sisältöön

Älä jää yksin – hyvinvointipalvelut HAMKissa

Pari edellistä viikkoa vietettiin Hyvinvointitempausta ja hyvinvointi puhuttaa monia näinä poikkeuksellisina aikoina. Opiskelijoiden hyvinvointi on tärkeää, jotta opiskeluaika sujuisi hyvin ja olisi antoisaa.

Tiesitkö, että HAMKissa toimii useita erilaisia opiskeluhyvinvointia tukevia palveluja, joiden tarkoitus on tukea ja edistää HAMKin opiskelijoiden hyvinvointia? Opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat toteuttavat ja kehittävät toimintaa koko HAMKin opiskelijoille. Asiantuntijoilta voi saada myös henkilökohtaista apua ja varata aikaa.

HAMKin opiskeluhyvinvointipalveluissa työskentelevät opintopsykologi, erityisopettaja ja liikuntasuunnittelija

Opintopsykologina toimii Maija Partanen, ja häneen voit olla yhteydessä esimerkiksi opiskeluvaikeuksiin, stressiin, jaksamiseen, jännittämiseen, ajanhallintaan, aikaansaamiseen tai motivaation ongelmiin liittyen. Hänen kanssaan voit keskustella ja hän auttaa kartoittamaan tilannettasi ja tarvittaessa saat ohjausta.

Maijalla on avoin Zoom-vastaanotto perjantaisin klo 12-13 lukuvuoden loppuun asti.

Erityisopettajana työskentelee Samu Toivonen. Samu auttaa, mikäli koet haasteita esim. ajanhallinnassa tai tarvitsee selvittää oppimis-/lukivaikeuksia. Voit myös saada neuvontaa esim. opiskelutekniikoihin tai motivaatioon liittyen.

”Erityisopettajan palvelut toimivat myös etänä, eli olkaa yhteydessä matalalla kynnyksellä.”
-Samu Toivonen, erityisopettaja

Liikuntasuunnittelijana toimii Jari Virtanen, ja häneen voit olla yhteydessä HAMKin liikuntapalveluihin, HAMK Movesiin liittyen. Häneen voit olla yhteydessä kaikissa liikuntaan liittyvissä asioissa. Jari tekee myös ohjausta fyysisen opiskelukyvyn lisäämiseksi.

Vaikka opiskelu tapahtuu pitkälti kotona tai koneen ääressä, otathan aikaa myös liikkkumiselle päivän aikana. Tee vaikka Jarin suunnittelema taukojumppa.

Tarvitsen apua, mitä teen?

Ota rohkeasti yhteyttä, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Ajanvaraus opiskeluhyvinvointi- palveluihin tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Voit laittaa suoraan sähköpostia haluamallesi asiantuntijalle (etunimi.sukunimi@hamk.fi) tai jos et tiedä keneen ottaa yhteyttä, voit laittaa sähköpostia yhteiseen sähköpostiin opiskelijahyvinvointi@hamk.fi.

Lisäksi voit ottaa yhteyttä opiskeluhyvinvointichatin kautta, se löytyy HAMKin nettisivuilta. Chatti on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12-15.

Asiantuntijoiden lisäksi sinua auttaa opiskeluterveydenhuolto ja oppilaitospastori ja Nyyti ry

YTHS tarjoaa terveydenhuoltolain mukaiset opiskeluterveyden palvelut yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin kuuluu mm. opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen järjestäminen, opiskelukyvyn seuraaminen ja edistäminen, suun terveydenhuolto, terveystarkastukset yksilöllisen tarpeen mukaisesti ja opiskelijan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen. Kaikki palvelut löydät täältä.


Oppilaitospastorina toimii Ida Hellemaa. Oppilaitospastorit ovat valmiita henkilökohtaisiin ja luottamuksellisiin keskusteluihin elämän monissa kysymyksissä. Papin kanssa voit myös pohtia hengellisiä kysymyksiä. Oppilaitospapin voit pyytää myös kastamaan tai vihkimään avioliittoon. Oppilaitospapin kanssa on myös mahdollisuus suorittaa aikuisrippikoulu. Idan yhteystiedot löydät täältä ja löydät myös Instagramista @hameen_oppilaitospappi.
Oppilaitospapit ovat sitoutuneet noudattamaan kampuksien yhdenvertaisuuden periaatteita ja kunnioittavat jokaisen omaa vakaumusta.

”Olemme täällä sinua varten.”
-Ida Hellemaa, oppilaitospastori

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen yhdistys, joka tarjoaa apua ja tukea eri elämänvaiheisiin erilaisten keskusteluryhmien ja chattien myötä. Nyyti järjestää myös erilaisia hyvinvointia tukevia koulutuksia ja ohjaa löytämään apua oikeasta paikasta.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys