Hyppää sisältöön

Vastuualueena jäsenedut ja –palvelut

Hallitusblogisarjassa hallituslaiset kertovat kokemuksistaan HAMKOn hallituksessa ja mitä kaikkea on päässyt tekemään. Blogisarjan kolmannessa osassa vuoden 2023 hallituksen jäsen Maisa kertoo vastuualueestaan jäsenedut ja –palvelut. Lisäksi hän toimii koulutettuna häirintäyhdyshenkilönä. Maisa opiskelee HAMKissa kolmatta vuotta terveydenhoitajaksi.

Sain vastuualueekseni jäsenedut ja –palvelut. Tämän halusinkin, sillä tiesin, että pääsen työstämään esimerkiksi haalareita ja muita myytäviä tuotteita opiskelijakunnalle. Vastuualueeni ei vie ympärivuotisesti paljoa aikaa, mutta työskentely suurimmaksi osaksi ajoittuu kevään loppupuolelle ja syksyn alkuun. Tällöin vastuualueen lisäksi on ollut aikaa osallistua muuhunkin toimintaan.

Vastuualueen suurin ponnistus on haalareiden hankintaprosessi

Keväällä oli vastuualueeni suurin ponnistus, kun haalareiden tilaus ja suunnittelu tuli ajankohtaiseksi. Sain kontaktoida yrityksiä ja yhteistyökumppaneita ja sopia heidän kanssaan haalarimainoksista.
Kesällä mietimme koko hallituksen kanssa myös oheistuotteita ja päätimme, että tilaamme HAMKO-vöitä. Vastuualueessa saat ns. vapaat kädet asioiden kanssa ja voit käyttää luovuutta.

Syksyn tullessa haalarikauppa kävi kuumana ja sain olla avustamassa haalarimyynneissä.

Kuvakollaasi Maisasta
Maisan vuoteen on mahtunut haalareita, markkinointia ja myös häirintäyhdyshenkilönä toimimista.

Monipuolisesti mukana muissakin vastuualueissa

Olen oppinut vastuualueestani sekä hallitustyöskentelystä erittäin paljon ja näitä taitoja tulen varmasti hyödyntämään myös tulevaisuudessa. Vastuualueeni lisäksi olen koko vuoden ajan osallistunut myös esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen ja muuhun hallituksen toimintaan. Vaikka vastuualueesi olisikin joku tietty, voit osallistua aika lailla kaikkeen muuhunkin.

Oman vastuualueen lisäksi olen järjestänyt eduskuntavaalipaneelia, avustanut Alkupamauksessa ja Loppurysäyksessä sekä osallistunut HAMKO On the Road kiertueelle. Tämä vastuualue on siis ainakin omasta kokemuksestani hyvä yhdistää johonkin toiseen tehtävään, jotta työmäärät pysyvät tasaisina.

Toimimista häirintäyhdyshenkilönä

Olen toiminut loppuvuodesta myös HAMKOn häirintäyhdyshenkilönä, jolloin olen toiminut esimerkiksi tapahtumissa henkilönä, jolle voi ilmoittaa häirinnästä tai epäasiallisesta käytöksestä.

Häirintäyhdyshenkilöt käyvät koulutuksen ja toimivat luottamuksellisesti eli asioita voi tulla kertomaan ilman pelkoa siitä, että asiat leviäisivät. Häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai tulla henkilökohtaisesti puhumaan. Tapahtumissa päivystämme myös puhelimen päässä.

Ensi vuonna vastuualueeseen kuuluu jälleen uusien haalareiden suunnittelu ja tilaus ja pääset varmasti ideoimaan uutta sekä osallistumaan moniin erilaisiin hommiin. Nyt rohkeasti mukaan hallitukseen, sitä et varmasti kadu!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys