Hyppää sisältöön

Nuoret Osakesäästäjät – Verkosto nuorille sijoittajille

Vierakynäkirjoituksessa Nuorten Osakesäästäjien valiokunnan puheenjohtaja Kaisa Vanha-Perttula ja varapuheenjohtaja Maria Nurminen kertovat nuorille suunnastusta sijoitustoiminnasta.

Suomalaisten sijoitusinto on jatkanut kasvua vuosi toisensa perään ja sijoittaminen on yhä arkipäiväisempää Suomessa – mutta ei suotta. Tarjoaahan sijoittaminen mielenkiintoisen harrastuksen, jolla meistä jokainen voi kartuttaa omaa varallisuuttaan mahdollistaakseen paremman tulevaisuuden.

Sijoittaminen on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia

Viime vuosina erityisesti nuoret ovat aktivoituneet sijoittamisessa ja suurin osa uusista sijoittajista onkin nuoria. Nuorten intoa ja pitkäjänteisyyttä on kuitenkin koeteltu muutaman vuoden aikana. Keväällä alkanut laskumarkkina on saattanut olla monen nuoren sijoitushistorian ensimmäinen. Rakettiemojit, hypetykset, kurssirallit ja niiden myötä seuranneet tuotot ovat muuttuneet pörssin alamäkeen ja epävarmaan huomiseen.

Markkinoiden päivittäisen tuijottamisen sijaan nuoren sijoittajan kannattaa kuitenkin suunnata katse kauemmaksi tulevaisuuteen. Aika on nuoren sijoittajan puolella, sillä pitkä sijoitusaika tarjoaa kiistattoman edun korkoa korolle -ilmiön vuoksi. Pitkässä juoksussa myös kriisien vaikutus tuottoihin pienenee, joka tekee nuoren pitkästä sijoitusajasta yhden parhaimmista työkaluista riskin korjaamiseen.

Vaikka monella päällimmäinen syy sijoittaa on oman taloudellisen tilanteen parantaminen, voi sijoittaminen tuoda mukanaan myös uusia ihmisiä ja ystävyyssuhteita. Varsinkin nuoret sijoittajat kaipaavat usein myös tukea ja ajastusten vaihtamista.

Nuoret Osakesäästäjät – Verkosto nuorille sijoittajille

Nuoret Osakesäästäjät, lyhyemmin NOS haluaakin tarjota samanhenkisen yhteisön sijoittamisesta kiinnostuneille nuorille osaamistasosta ja salkun koosta riippumatta. NOSin parissa pääset osallistumaan erilaisiin tapatumiin, kuten sijoitusbrunsseille kuulemaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, tutustumaan mielenkiintoisiin yrityksiin ekskursioilla, sekä tietenkin verkostoitumaan muiden samanhenkisten sijoittamisesta kiinnostuneiden nuorten kanssa.

NOSin jäsenenä kuulut NOSin lisäksi paikkakuntasi paikallisyhdistykseen (jäsenmaksu 15€/vuosi). Tapahtumien lisäksi jäsenyyteen kuuluu myös muita houkuttelevia etuja kuten välittäjäetuja, koulutuksia, alennuksia sijoituskirjoihin ja kahdeksan kertaa vuodessa julkaistava Viisas Raha –talouslehti.

Lisätietoa tapahtumista, eduista ja muusta toiminnasta löydät Instagramista @nuoretos.

Hämeen Osakesäästäjät – Aktiivista toimintaa Hämeenlinnassa

NOSin jäsenenä sinulla on mahdollisuus myös osallistua aktiivisesti oman paikallisyhdistyksesi toimintaan. NOSin jäsen on tervetullut Hämeen Osakesäästäjien kuukausittaisiin kokouksiin (”sijoituskerhoon”) Hämeenlinnassa. Kokouksissa pääsee osallistumaan mm. yritysvierailuihin, kuulemaan sijoitusalan ammattilaisten esityksiä ja vaihtamaan ajatuksia sijoittamisesta muiden sijoittajien kanssa.

Hämeen Osakesäästäjät toivottavat aiheesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi paikallisyhdistystoimintaan ja siihen liittyen lisätietoja antaa Mikko Uhari (mikko.uhari@gmail.com).

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys