Hyppää sisältöön

Mitä HAMKOssa tapahtuu koronan aikana?

Koronan aiheuttamista rajoituksista ja poikkeusolosta huolimatta HAMKOssa on työskennelty koko kevät aiemmin tehtyjen aikataulujen mukaisesti. Työskentelytavat vain ovat vaihtuneet kotona ja etänä tapahtuviksi. Hallituksen jäseniltä kevät on siis vaatinut paitsi uusien opiskelurutiinien opettelua myös sopeutumista uudenlaiseen opiskelijakunta-arkeen.


Olemme myös HAMKOssa olleet tänä keväänä uusien asioiden opettelun äärellä. Etäpalaverit ja -kokoukset ovat täyttäneet kalenterimme, eli myös HAMKO-vastuiden osalta olemme olleet samojen haasteiden edessä kuin opinnoissammekin. Koronarajoitusten myötä monella hallituslaisella on tullut eteen tilanne, ettei keväälle aikataulutettuja tehtäviä, kuten vaikkapa tapahtumien järjestämistä, ole voinut tehdä ennakkosuunnitelmien mukaan.

Monien ihmisten haasteena voi näinä aikoina olla löytää motivaatiota työskentelyyn ja myös muut ongelmat, kuten yksinäisyyden kokeminen, voivat nostaa päätään aikaisempaa enemmän. Opiskelijoille tutut toimintatavat, kuten vaikkapa kampuksella työskentely yhdessä muiden kanssa ovat nyt muutoksessa. Zoomin tai Teamsin kautta käytävät keskustelut eivät tietenkään aina tunnu samalta kuin livenä oleskelu ja jutustelu. Saman haasteen äärellä olemme olleet mekin.

Kaikesta huolimatta olemme saaneet toteutettua monia asioita, kuten nettisivujemme uudistuksen, ja ensimmäistä kertaa myös tuutorikoulutus hoituu etänä. Vappuna järjestimme yhdessä muiden toimijoiden kanssa lakitus-liven, joka oli ensimmäinen laatuaan, ja saimmekin sen kaiken kaikkiaan onnistuneesti tehtyä. Vielä emme tiedä tuleeko etätapahtumista jatkossakin osa HAMKOn normaalia toimintaa.

Katseemme kääntyy pikkuhiljaa kohti syksyä ja sen suhteen seuraamme aktiivisesti yleistä keskustelua ja tilannetta. Olemme toiveikkaita, että syksyllä pystyisimme palaamaan tavanomaisempaan toimintaan. Ennen sitä pyrkikäämme kaikki nauttimaan lämpenevistä ilmoista ja kesästä parhaamme mukaan.

Keväisin terveisin
HAMKOn hallitus


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys