Hyppää sisältöön

Hyvinvointitempaus 2023

HAMKOn Hyvinvointitempaus piristää kevättalvea!

Tempauksen idea on tuoda hyvinvointia arkeen pienillä ja helpoilla teoilla. Sillä hyvinvointia edistää pienetkin asiat, ei aina tarvitse olla isoja tekoja.

Tempausta vietetään kokonaisen viikon ajan 20.-26.2. Viikon aikana julkaisemme someen päiväkohtaisia tekoja, joita kannattaa tehdä. Voit ansaita tapahtumasta myös haalarimerkin! Tapahtuma on maksuton.

Tempauksen osallistujat voivat lunastaa tapahtuman lopuksi haalarimerkin HAMKOn toimistolta tai kumppaniyhdistyksiltä. Lunastaaksesi haalarimerkin täytyy suorittaa vähintään 5 listatuista hyvinvointiteoista. Mainitsethan hakiessasi mitkä teot suoritit.

Haalarimerkki on veloitukseton tempaukseen osallistujille eikä sitä voi ostaa erikseen. Haalarimerkkejä on vain rajoitettu määrä.

Hyvinvointitempauksen 2023 hyvinvointiteot

Siivoa sälälaatikkosi

 • Meiltä jokaiselta varmasti löytyy se yksi laatikko, hylly tai joku muu mihin kertyy kaikki tavarat, joille ei ole paikkaa. Sinne kertyy aina myös kaikkea ihan turhaa. Aloitetaan siis viikko avaamalla se laatikko ja käymällä läpi mitä sieltä oikeasti tarvitaan ja mitä ei. Joko jollekin tavaralle löytyisi oikea paikka?
 • Jos siivousinto iskee, jatka vaan mutta yhtä hyvä vaihtoehto on vain nauttia saavutuksesta ja rentoutua siistin laatikon kanssa.

Pulkkamäkeen tai ulkoilemaan

 • Hyvää laskiaista! Tänään on loistava päivä kaivaa pulkat varastoista ja lähteä laskemaan mäkeä. Oletko koskaan käynyt aikuisiällä kavereiden kanssa pulkkailemassa? Nyt siihen on oiva hetki!
 • Jos pulkkaa ei löydy, niin lähtekää porukalla ulkoilemaan ja pakatkaa mukaan vaikka lämpimät kaakaot ja laskiaispullat.

Stressitön päivä

 • Onko TO DO-listalla ihan liikaa asioita? Stressaako tekemättä jääneet tehtävät? Mitä enemmän tehtävää kasaantuu, sitä stressaavampaa se on. Ainoa keino purkaa stressiä on kuitenkin vain aloittaa tekeminen. Tänään valitse listaltasi yksi asia ja tee se.
 • Pian huomaat jo kuinka paljon yhden tehtävän valmiiksi saaminen helpottaa oloasi. Nyt voit hyvillä mielin tehdä mukavia asioita koko päivän ja huomenna palata miettimään mitä sitä seuraavaksi tekisi. Yksi asia kerrallaan <3

20 minuutin päiväunet

 • Onko mitään parempaa kuin päikkäreiden ottaminen? Tänään anna itsellesi siihen mahdollisuus. Päiväunet parantavat reaktionopeutta ja lisäävät oppimiskykyä. Jos siis opiskelu tökkii, käy hetki nukkumassa.
 • Sopiva aika päiväunille on noin 20 minuuttia. Jos sen yli menee, on uni jo niin syvää, että saatat herätä väsyneempänä kuin olit ennen unia. Laita siis pää tyynyyn ja kauniita unia!

Näe kaveria tai soita

 • Mikä olisikaan parempi tapa viettää perjantai kuin ystävien kanssa? Pyydä kaveri kylään ja katsokaa elokuvaa tai menkää vaikka kahvilaan. Mitä ikinä keksittekään. Jos kaveri asuu vähän kauempana, on hyvä idea myös soittaa. Ihana puhelu ystävän kanssa antaa mukavasti energiaa päivään.
 • Halaaminen luo turvan tunnetta ja vapauttaa kehoon oksitosiinia, mikä taas lievittää stressiä. Myös kunnon naurukohtaus voi olla verrattavissa jopa nopeaan jumppasuoritukseen. Eli nyt vain nauttimaan ystävien seurasta ja parantamaan maailmaa pienillä juttutuokioilla.

15 minuutin hiljaisuus

 • Elämä on varmasti meillä jokaisella ajoittain hyvinkin hektistä. Ota nyt siis hetki vain itsellesi. Sulje kaikki laitteet ja etsi itsellesi mahdollisimman rauhallinen paikka. Ole ihan hiljaa 15 minuuttia ja avaa vaikka ikkuna kuunnellaksesi lintujen laulua.
 • Hiljaisuudella on yllättävän paljon hyviä vaikutuksia meihin. Se vähentää stressiä, tekee myönteisemmäksi ja lisää luovuutta. Hiljaisuus antaa myös aikaa omille pohdinnoille ja saatat oppia itsestäsi jotakin uutta. Jos 15 minuutin jälkeen olo hyvä, voi hiljaisuutta jatkaa niin kauan kuin haluaa.

Lemppari herkku

 • Mikä on sinun lempi herkkusi? Nyt on aika käydä hakemassa sellainen ja nauttia. Me näemme aivan liikaa sitä, kuinka herkut tulisi jättää pois, mutta myös ne herkut ovat osa terveellistä ruokavaliota. Ota siis mukava asento ja nauti herkustasi.
 • Nyt alkaa myös monella loma. Vietit sen sitten töissä, rästihommia tehdessä tai oikeasti ihan vain lomaillen, ota aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi.

Kiitos kun osallistuit HAMKOn Hyvinvointitempaukseen ja älä ihmeessä lopeta tähän. Joka päivä voi olla hyvä päivä!


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys