Hyppää sisältöön

HAMKin Riihimäen opiskelijoiden terveydenhuollon palvelut Hämeenlinnasta 16.6.2023 alkaen

HAMK Riihimäen opiskelijoiden YTHS:n yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyvät Hämeenlinnaan YTHS:n palvelupisteeseen.

YTHS:n palvelupiste osoitteessa Koulukatu 25 palvelee Riihimäen kampuksen opiskelijoita 16.6.2023 alkaen. Suunterveyden palvelut opiskelijoille ovat jo olleet tähän mennessä Hämeenlinnassa. Muutos koskee noin 1300:aa oppilaitoksen opiskelijaa.

Yleis- ja mielenterveyden palvelut ovat olleet tähän asti alihankintana Mehiläinen Riihimäellä. Lisäksi opiskelijat ovat voineet käyttää rinnalla YTHS:n Hämeenlinnan palvelupisteen palveluita.

Vaihdos on osa YTHS:n valtakunnallista muutosta, jossa pyritään huolehtimaan palvelujen tasalaatuisesta saatavuudesta ja tarkoituksenmukaisesta tuotannosta kaikissa 44:ssä palvelupisteessä. YTHS on seurannut nykyisen palveluverkon toimivuutta kahden vuoden ajan sen jälkeen, kun sen toiminta laajeni kaksinkertaiseksi.

”Kahden vuoden kokemus on osoittanut, että opiskelijat käyttävät palveluita toisin kuin ne oli alun perin suunniteltu. Opiskelijoiden oikeus käyttää myös Hämeenlinnan palveluita on osoittautunut opiskelijoiden kannalta kätevämmäksi”, aluejohtaja Reetaleena Hietala sanoo.

Opiskelijat siis käyttävät etäopintojen ja liikkumistottumustensa perusteella myös muita kuin oman oppilaitoksen lähintä YTHS:n palvelupistettä.

Loppuvuoden 2023 aikana vaihtuu yhteensä YTHS:n seitsemän palvelupistettä eri ajankohtina. Muutokset koskevat pääasiassa palvelupisteitä, joissa YTHS on hankkinut palvelut alihankintana kumppanilta.
Opiskelijaterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutokset vuodelle 2023. Muutosten suunnittelussa on huolehdittu siitä, että YTHS noudattaa jatkossakin palvelujen riittävää saavutettavuutta julkisilla liikennevälineillä asioitaessa.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys