Hyppää sisältöön

Hae HAMKOn hallitukseen 2023

Haku opiskelijakunnan hallitukseen vuodelle 2023 on nyt avoinna!

Hallitus johtaa opiskelijakunnan käytännön toimintaa ja muuttaa toimintasuunnitelman käytännön teoiksi. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme (3) ja enintään kahdeksan (8) jäsentä. Hallituksen tehtävänä on edustaa opiskelijakuntaa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, tiedottaa opiskelijoita, jäsenistöä ja muita sidosryhmiä niitä koskevista asioista sekä opiskelijakunnan hallinnosta.

Hallituksen toiminta

Hallitus suunnittelee ja toteuttaa opiskelijakunnan toimintaa edustajiston päätösten mukaisesti. Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa on mm. seuraavanlaisia asioita opiskelijakunnan strategiasta, joiden parissa pääset toimimaan:

  1. Opiskelijakunnan tapahtumat sopivat erilaisille opiskelijoille ja niihin on helppo ja mukava osallistua. Koulutamme ja tuemme opiskelijoille tapahtumia järjestäviä tahoja.
  2. Edunvalvonta on ratkaisukeskeistä ja elää ajassa. Suunnitelmallinen ja osallistava edunvalvontamme tukee yksilöä ja yhteisöä.
  3. Opiskelijakunnan toimijoita koulutetaan, johdetaan ja ohjataan tavoitteiden saavuttamiseksi. Toimijoiden jaksamisesta ja kyvystä toimia pidetään huolta.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi seuraavaa:

  • Toteuttamista aktiivisesti HAMKin opiskelijoiden edunvalvontaa
  • Osallistumista vastuuprosessin mukaisesti HAMKin erilaisiin työryhmiin
  • HAMKOn tapahtumien järjestämistä ja suunnittelua
  • Opiskelijakunnan haalaritilauksen tekemistä
  • Sisällön luomista opiskelijakunnan someen

Hallituksen vastuuprosessit

Hallituksessa on monipuolisesti erilaisia vastuuprosesseja, joten pääset käyttämään vahvuuksiasi erilaisissa tehtävissä! Tehtäviä ja vastuualueita jaetaan hallituksen kesken kunkin kiinnostuksen kohteiden mukaisesti.

Hallituksessa toimiminen ei tarkoita yksintyöskentelyä, vaan kaikki pääsevät työskentelemään kaikkien eri prosessien parissa yhdessä läpi vuoden. Hallituksen apuna on neljä opiskelijakunnan työntekijää.

Vastuuprosesseja ovat mm. hyvinvointi, jäsenedut ja -palvelut, kansainvälisyys, koulutuksen laatu, ohjaus ja orientaatio, opiskelijakulttuuri, työllistyminen ja viestintä. Hallitus jakaa vastuualueet keskenään tammikuussa, joten sinun ei tarvitse tietää hakiessasi, minkä parissa haluaisit toimia.

Mitä hallitukseen hakijalta odotetaan?

Hallitukseen hakijoilta toivotaan kykyä tarttua toimeen, ja viedä projektit päätökseen. Hyvä asenne ja yhteistyötaidot merkitsevät paljon. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, sillä hallitus perehdytetään toimeensa. Sinun on vain oltava HAMKOn jäsen ja valintahetkellä HAMKissa läsnäoleva opiskelija.

Hallituksessa arvostetaan monenlaista osaamista, jonka vuoksi mukaan kaivataan erityyppisiä osaajia. Toivommekin monipuolisesti hakijoita erilaisista taustoista, kaikilta HAMKin kampuksilta ja koulutusohjelmista. Hallituksen kausi on yksi kalenterivuosi.

Hallitukseen hakeminen ja valinta

HAMKOn hallitus valitaan edustajiston järjestäytymiskokouksessa maanantaina 14.11.2021 klo 16.30 alkaen Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. Tarkemmat tiedot kokouksesta löydät tapahtumakalenterista tästä linkistä. Voit hakea hallitukseen kokouksessa paikan päällä tai lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi etukäteen sähköpostitse osoitteeseen pj@hamko.fi.

Perehdytys

Hallitus perehdytetään toimeensa, ja kenenkään ei odoteta osaavan kaikkea heti. Ensimmäiset hauskat perehdytyspäivät ovatkin jo 30.11.-1.12., jolloin hallitus ja työntekijät suuntaavat yhdessä reissulle lähialueelle.

Heräsikö mieleesi kysymyksiä? Lisätietoja saat:
Toiminnanjohtaja Aleksi Kurvi aleksi.kurvi@hamko.fi , p.+358 44 722 1000
Hallituksen 2022 puheenjohtaja Aino Kouri: aino.kouri@hamko.fi , p. +358 44 722 1001.


Jaa artikkeli somessa

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys