Hyppää sisältöön

Kansainvälinen tuutorointi

Kansainväliset tuutorit eli KV-tuutorit opastavat HAMKiin tulevia kansainvälisiä vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita. KV-tuutorikoulutus järjestetään kaksi kertaa vuodessa siihen voi hakea opintojen missä vaiheessa tahansa. KV-tuutorikoulutus on englanninkielinen ja siinä käydään läpi kansainvälisten opiskelijoiden tuutoroinnin erityispiirteitä ja valmistaudutaan tuleviin tilanteisiin.

KV-tuutorit tutustuttavat kansainväliset opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin.  He myös perehdyttävät opiskelijoita arjen asioihin (esim. bussikortin hankkiminen, hedelmien punnitseminen kaupassa tai rahan nostaminen automaatista) ja järjestävät vapaa-ajan toimintaa oman aikataulunsa puitteissa. KV-tuutorit rohkaisevat myös suomalaisia opiskelijoita tutustumaan kansainvälisiin opiskelijoihin. 

KV-tuutorointi on hyvä tilaisuus kotikansainvälistymiselle ja vaikka työkielenä onkin englanti, ei kannata pelätä oman kielitaidon riittämättömyyttä. Lähde siis rohkeasti mukaan, kansainvälinen ystäväverkosto on rikkaus, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!  

Kansainvälisen tuutoroinnin saa sisällytettyä osaksi opintoja ja siitä on mahdollista saada 3-5 opintopistettä. 

Lisätietoja KV-tuutoroinnista saat asiantuntija Emma Kokkoselta, emma.kokkonen@hamko.fi / +358 44 722 1002.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys