Hyppää sisältöön

Arrival Team

Arrival team on tärkeä apu saapuville kansainvälisille opiskelijoille. Tiimin jäsenet ovat yhteydessä saapuviin kansainvälisiin tutkinto-opiskelijoihin ja vaihto-opiskelijoihin hyvissä ajoin ennen heidän saapumistansa Suomeen, vastailevat kysymyksiin ja auttavat esimerkiksi asuntoon liittyvissä asioissa. Lisäksi he ovat vastassa kampuspaikkakunnalla uuden kansainvälisen opiskelijan saapuessa.

Tiimi myös auttaa kansainvälisiä opiskelijoita tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin. He opastavat ja perehdyttävät opiskelijoita ihan tavallisiin arjen asioihin. Tällaisia ovat esim. bussikortin hankkiminen, hedelmien punnitseminen kaupassa tai rahan nostaminen automaatista. Lisäksi tiimin jäsenet järjestävät vapaa-ajan toimintaa oman aikataulunsa puitteissa yhteistyössä tuutoreiden kanssa. He rohkaisevat myös suomalaisia opiskelijoita tutustumaan kansainvälisiin opiskelijoihin.

Saat hyvän avun aloitukseen, kun kaikki tiimin jäsenet koulutetaan tehtävään. Englanninkielisessä koulutuksessa käydään läpi kansainvälisten opiskelijoiden vastaanottamisen erityispiirteitä, valmistaudutaan tuleviin tilanteisiin sekä tutustutaan tiimin muihin jäseniin.

Koulutus ja haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja toimintaan voi hakea mukaan opintojen missä vaiheessa tahansa.

Arrival team on loistava tilaisuus päästä mukaan kansainväliseen toimintaan. Vaikka työkielenä on englanti, ei kannata pelätä, jos oma kielitaito tuntuu vajaalta. Kielitaitosi saa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä kansainvälisessä ympäristössä. Lähde siis rohkeasti mukaan, kansainvälinen ystäväverkosto on rikkaus, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!

Arrival teamissa toimimisen saa sisällytettyä osaksi opintoja ja siitä on mahdollista saada 2-5 opintopistettä. Arrival teamin jäsenen toimikausi on vähintään yksi lukukausi.

Lisätietoja saat asiantuntija Emma Kokkoselta, emma.kokkonen@hamko.fi / +358 44 722 1002.

Liity jäseneksi!

Hei HAMKin opiskelija, liity oman opiskelijakuntasi jäseneksi! HAMKO on just sun edunvalvoja – ja jäsenyytesi merkki on virallinen opiskelijakortti tuhansine opiskelijaetuineen ympäri Suomen.

Liity jäseneksi Uusi jäsenyys