Lupa Luovuttaa -verenluovutushaastekampanja

Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ja SPR Veripalvelu yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa järjestävät jälleen 14.-28.5. Hämeenlinnassa verenluovutushaastekampanjan, jonka tavoitteena on aktivoida nuoret aikuiset luovuttamaan verta ja muistuttaa luovuttamisen tärkeydestä.

 

Kampanja järjestetään Hämeenlinnassa nyt kahdettatoista kertaa, ja se ajoittuu vuoden kuivimpiin aikoihin toukokuuhun ja joulun alla marraskuuhun. Kampanjalla tavoitellaan uusia luovuttajia nuorista aikuisista, kun vanhat luovuttaja-aktiivit eivät enää ole luovutuskelpoisia iältään tai terveydentilaltaan. Tavoitteena on aktivoida myös yritysten ja muiden järjestöjen kautta työntekijäryhmiä luovuttamaan.

 

Kampanjasta on lehdistötilaisuus maanantaina 13.5.2013 klo 14:00 SPR Veripalvelun toimistolla Palokunnankatu 10. Tilaisuudessa on paikalla Hämeenlinnan nuorkauppakamarilaisia, Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan hallitusta, luovuttajia sekä Veripalvelun henkilökuntaa. Lisäksi tilaisuuteen on kutsuttu kaupungin päättäjiä ja poliittisia vaikuttajia antamaan tukensa kampanjalle. Tilaisuudessa voi halutessaan luovuttaa, mutta se ei ole edellytys osallistumiselle.

 

Sopivuuden verenluovuttajaksi voi tarkistaa etukäteen osoitteessa www.sovinkoluovuttajaksi.fi tai soittamalla ilmaiseen luovuttajainfoon 0800 0 5801 (arkisin klo 8–17).

 

Vaikka et itse pystyisi luovuttamaan, pystyt auttamaan aktivoimalla mahdollisimman monen uuden luovuttajan liikenteeseen.

 

Liity myös kampanjan tiedotusryhmään Facebookissa www.facebook.com/lupaluovuttaa.

 

Lisätietoja kampanjasta:
 

 

Tanja-Maria Hyppänen, GSM 044 722 1000, tanja-maria.hyppanen@hamko.fi
Hämeenlinnan Nuorkauppakamari ry, kampanjavastaava
 
 

Päivi Metsola
Alue-esimies (Läntinen alue; Hämeenlinna, Pori, Turku)
 

 

Suomen Punainen Risti, Veripalvelu
GSM 050 336 2502, paivi.metsola@veripalvelu.fi