Lean käytännössä -koulutus Visamäessä 31.8.

Lean käytännössä -koulutuksessa opit käytännön vinkkejä, miten voit saada aikaan enemmän vähemmällä. Kurssin tarkoituksena on opettaa näkemään, miten turhaa työtä voi vähentää, olipa työsi mikä tahansa, rivityöntekijästä toimitusjohtajaan.

 

Työelämässä kiire on normaali olotila, mutta silti tuntuu, että ei saada riittävästi aikaan. Ongelma ei ole se, että tehdään liian vähän, vaan se, että tehdään liikaa tuottamatonta työtä.

 

Lean-johtaminen perustuu siihen, että prosessista karsitaan pois kaikki vaiheet, jotka eivät tuota lisäarvoa asiakkaalle. Sen sijaan, että tehdään paljon tuottamatonta työtä, keskitytään tekemään vähän, joka on kaikki tuottavaa.

 

Lean-johtamisessa pyritään tunnistamaan hukkaa, jotka ilmenevät kolmella tavalla:
-Työvaiheet, jotka eivät tuota arvoa loppuasiakkaalle
- Kaikenlainen vaihtelu, niin laadullinen kuin määrällinen
- Epätasainen työn kuormitus

 

Tunnistamalla juurisyitä, jotka aiheuttavat näitä kolmea hukkaa, voidaan samaan aikaan parantaa laatua ja pienentää kustannuksia. Laatu tulee halvaksi ja huono laatu kalliiksi. Jatkuva korjaaminen maksaa enemmän, kuin luoda järjestelmä, jossa työ tulee tehtyä ensimmäisellä kerralla oikein.

 

Kouluttajana on Juha Ketola, joka on kuusi vuotta toteuttanut leania päivittäistavarakaupassa. Koulutuksen järjestää Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin kanssa yhteistyössä HAMK ja Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta sekä Etelä-Hämeen Ekonomit.

 

Paikka: Hamk Korkeakoulukeskus, Visamäentie 35, 13100 HML, talo C ja auditorio C.

 

Ilmoittautuminen osoitteeseen: jcikoulutus@gmail.com

 

17:00-17:30 Kahvit ja Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin toiminnan esittely

17:30-20:00 Lean käytännössä -koulutus

 

Lisätietoja: Elise Stenroos 040 3573730, elisestenroos@gmail.com