Hämeenlinnan kaupungin ja HAMKOn yhteistyö tiivistyy // More co-operation between city of Hämeenlinna and HAMKO

 

Opiskelijakunnan hallitus, edustajiston puheenjohtajisto ja henkilökunta tapasivat Hämeenlinnan kaupungin johtoa lounaan merkeissä torstaina 12.4. Tapaamisessa keskusteltiin laajasti Hämeenlinnasta opiskelijakaupunkina; mikä tekisi Hämeenlinnasta entistä houkuttelevamman opiskelijan näkökulmasta ja mikä opiskelijoiden ja HAMKin merkitys Hämeenlinnan kaupungille on.

 

Puheenaiheina oli niin opiskelijoiden verkostoituminen paikallisten yritysten kanssa jo opiskeluaikana kuin opiskelijoiden rooli hämeenlinnalaisen kaupunkikulttuurin kehityksessä. Harjoittelupaikat sekä opinnäytetyötoimeksiannot ovat tärkeitä opiskelijoille ja paikallisille yrityksille ne ovat erinomainen tapa löytää tulevaisuuden osaajia. Kaupunkikulttuurin kehittämisen tiimoilta sovittiin alustavasti jo tapaaminen, jossa kaupungin ja opiskelijakunnan edustajat yhdessä ideoivat, minkälaista kaupunkikulttuuria Hämeenlinnaan rakennetaan – ja miten elävää kaupunkikulttuuria ylläpidetään.

 

”Toivomme, että keskusteluyhteys Hämeenlinnan kaupunkiin säilyy ja paranee tällaisten tapaamisten myötä, sillä on opiskelijakunnan ja kaupungin yhteinen tavoite, että HAMK on houkutteleva korkeakoulu ja Hämeenlinna houkutteleva opiskelijakaupunki, johon vastavalmistuneet jäävät mielellään luomaan työuraansa”, kommentoi opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Liisa Hyytiäinen.

 

Opiskelijakunta pyrkii tapaamaan myös muiden HAMKin toimialueen kuntien johtoa samojen aiheiden tiimoilta.

 

Lue Hämeenlinnan kaupungin tiedote tapaamisesta täältä.

 

//

 

Student Union HAMKO’s board, presiding officers of the council of representatives and staff met with the head of city of Hämeenlinna on Thursday, April 12.

 

During the lunch meeting, there was discussion on various topics, including how to make Hämeenlinna even more attractive city for students, how to add students’ networking with local businesses already during studies and what could be students’ role in developing urban culture in Hämeenlinna. Both student union and city of Hämeenlinna see that there are good possibilities to work in co-operation on different development projects in future.

 

Student union strives to meet regularly with head of each municipality in HAMK’s operating area.