Usein kysytyt kysymykset

Mistä noudan opiskelijakorttini?

 

Jos opiskelet Hämeenlinnassa, noudat kortin HAMKOn toimistolta Visamäestä, C-rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta.

 

Muilla kuin Hämeenlinnan kampuksilla opiskelevat hakevat kortin oman kampuksensa kumppaniyhdistyksen toimipisteestä.

 

Korttiin on liimattu valmiiksi voimassaoleva lukuvuositarra.

 

 

Mistä saan korttiini uuden lukuvuositarran?

 

Jos opiskelet Hämeenlinnassa, voit hakea tarran HAMKOn toimistolta Visamäestä (C-rakennus).

 

Muilla kampuksilla opiskelevat voivat hakea tarran paikallisen kumppaniyhdistyksen toimipisteestä.

 

 

Kauanko kortissa oleva tarra on voimassa?

 

Tarroja on kahta eri lajia: lukuvuositarroja ja syystarroja. Erillisiä kevättarroja ei erikseen ole olemassa, vaan kevälukukaudella jaamme lukuvuositarroja niiden sijaan.

 

Lukuvuositarra 9/2018 on voimassa 30.09.2018 asti.

 

 

Liityin jäseneksi opintojeni alussa, mutta maksoin jäsenyyden vain yhdelle lukuvuodelle. Miten saan uuden lukuvuositarran opiskelijakorttiini?

 

Voit maksaa lisää jäsenyyttä verkossa täälläTämän jälkeen voit hakea uuden tarran HAMKOn toimistolta tai oman kumppaniyhdistyksesi toimipisteestä.

 

Voit maksaa jäsenyyden myös paikan päällä tarraa noutaessasi. HAMKOn toimistolla voit maksaa kortilla tai käteisellä, kumppaniyhdistysten luona kortilla.

 

Huomaathan, että emme voi postittaa irtonaista tarraa, vaan se tulee aina liimata suoraan opiskelijakorttiin! Jos et pääse noutamaan tarraa, voit lähettää meille opiskelijakorttisi palautuskuoren kera. Tarroitamme kortin toimistollamme ja lähetämme sen sinulle takaisin.

 

 

Voiko YAMK- tai monimuoto-opiskelija saada opiskelijakortin?

 

Kyllä voi. Opiskelijakortti myönnetään kaikille tutkintoa HAMKissa suorittaville opiskelijoille, jotka liittyvät opiskelijakunnan jäseneksi. Avoimen amk:n kautta opiskelevat sen sijaan eivät voi liittyä opiskelijakunnnan jäseneksi ja saada opiskelijakorttia.

 

 

Voiko Polku-opiskelija saada opiskelijakortin?

 

Polku-opiskelijat voivat liittyä opiskelijakunnan jäseniksi, mutta he eivät ole oikeutettuja AMK-opiskelijakorttiin. Sen sijaan Polku-opiskelijat saavat oman jäsenkorttinsa, joilla he ovat oikeutettuja opiskelijaetuihin lukuun ottamatta Kelan ateriatukea sekä VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennuksia (nämä etuudet ovat vain tutkinto-opiskelijoille). Kun Polku-opiskelija siirtyy tutkinto-opiskelijaksi, hän on HAMKOn jäsenenä oikeutettu myös AMK-opiskelijakorttiin. Kun siirryt tutkinto-opiskelijaksi, ota yhteys HAMKOn toimistoon hamko(at)hamko.fi.

 

 

Mitä hyötyä opiskelijakortista on minulle?

 

Opiskelijakortti on jäsenkortti, jolla osoitat kuuluvasi opiskelijajärjestöön. Opiskelijajärjestöt ovat neuvotelleet omalle jäsenkortilleen tuhansia etuja eri puolilla maata ja kaiken kätevästi yhdelle kortille. Jäsenmaksu on pieni hinta edullisemmasta elämästä koko opiskeluajalta. Alennuksia saa mm. matkustamisesta, ruuasta, vaatteista ja pääsylipuista. Hyötysi on jopa satoja euroja! Opiskelijakorttia näyttämällä saa myös opiskelijahintaisen aterian kaikista KELAn ateriatuetuista ravintoloista.

 

Liittymällä jäseneksi opiskelijajärjestöön tuet opiskelijatoimintaa sinun parhaaksesi. Opiskelijajärjestöt taistelevat opiskelijoiden etujen puolesta niin oman koulun hallinnossa kuin valtakunnallisestikin. Opiskelijakortin tilaamisen yhteydessä maksetulla jäsenmaksulla olet mukana tukemassa opiskelijatoimintaa sen kaikilla tasoilla ja hyötymässä toiminnan tuloksista. Jäsenmaksueuroilla esimerkiksi lisätään toimipisteesi viihtyvyyttä ja järjestetään tapahtumia. Osallistumalla oman kumppaniyhdistyksesi kokouksiin voit olla mukana päättämässä, mitä yhteinen yhdistys tekee!

 

HAMKO on Suomen opiskelijakuntien liitto  - SAMOK ry:n jäsen, ja  maksaa SAMOKille jäsenmaksua jäsenmääränsä perusteella. SAMOK ry tekee korvaamattoman arvokasta edunvalvontatyötä valtion päättäjiin vaikuttamiseksi. Uskottava ja vaikuttava edunvalvonta ei synny ilmaiseksi, ja myös siksi jäsenmaksusi on meille tärkeä.

 

 

Olen maksanut jäsenmaksuni opintojen alussa koko opiskeluajaksi. Olin viime lukukauden poissaolevana ja nyt jatkan opintojani. Voinko saada käyttämättömän jäsenmaksun uudelleen käyttöön, kun en hakenut voimassaolotarraakaan?

 

Et voi. Etukäteen maksettu jäsenmaksu kuluu siitä huolimatta, oletko noutanut lukuvuositarraa tai et. Poissaoleva opiskelija ei voi olla opiskelijakunnan jäsen, joten opiskelijakortin käyttäminen poissaoloaikana on kiellettyä. Poissaolosta on ilmoitettava meille erikseen; pelkkä ilmoitus koululle ei riitä.

 

Jäsenmaksua voi siirtää ilmoittamalla etukäteen poissaolosta HAMKOlle osoitteeseen hamko@hamko.fi. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi ilmoittajan nimi, koulutusohjelma ja arvioitu poissaoloaika. Siirtäminen tulee tapahtua siten, että kevätlukukautta koskeva ilmoitus tehdään 31.1. mennessä ja syyslukukautta koskeva ilmoitus 30.9. mennessä. Alkuperäistä ilmoitusta voi täsmentää myös myöhemmin edellä ilmoitettuja määräaikoja noudattaen. Takautuvasti tehtyjä ilmoituksia ei hyväksytä.

 

 

Olen tilannut opiskelijakortin, mutta se ei ole vielä saapunut. Haluaisin saada opiskelija-alennuksen junamatkasta. Miten toimin?

 

Odotellessasi korttisi valmistumista voit pyytää oppilaitoksen allekirjoituksella ja leimalla varustetun tilapäisen todistuksen, joka on voimassa kolme kuukautta allekirjoituspäiväyksestä. Tämän jälkeen ainoastaan opiskelijakortti kelpaa todisteeksi opiskelijastatuksesta ja oikeuttaa opiskelija-alennuksiin. Todistus ei kelpaa skannattuna tai kopiona.

 

 

Voinko saada postissa uuden tarran opiskelijakorttini?

 

Yksittäisiä tarroja emme voi postittaa, vaan ne on aina liimattava suoraan korttiin. Voit kuitenkin lähettää meille korttisi sekä postimerkillä ja osoitteellasi varustetun kirjekuoren. Liimaamme tarran korttiin toimistolla ja lähetämme sen saman tien sinulle takaisin.

 

 

Opiskelin toisessa ammattikorkeakoulussa ja olin siellä opiskelijakunnan jäsenenä. Voinko hyödyntää vanhaa opiskelijakorttiani, kun nyt opiskelen HAMKissa ja haluan liittyä HAMKOn jäseneksi?

 

Suosittelemme uuden opiskelijakortin tilaamista, sillä se sisältyy joka tapauksessa opiskelijakunnan liittymismaksuun. Lisäksi etuna on se, että käytössämme olevaan opiskelijakorttiin on mahdollista aktivoida kulkuominaisuus, jolloin kortti toimii avaimenasi kampukselle. Lisäksi kortin voi aktivoida toimimaan HAMKin kirjastokorttina.

 

 

Aloitin opiskeluni HAMKissa uudelleen toisessa koulutusohjelmassa. Voinko käyttää vanhaa opiskelijakorttiani, jonka HAMKO on myöntänyt minulle aiemmin?

 

Kyllä voit. Sama opiskelijakortti käy kaikissa koulutusohjelmissa.

 

 

Nimeni on muuttunut. Täytyykö minun tilata uusi opiskelijakortti uudella nimellä?

 

Opiskelijakortti ei ole virallinen henkilötodistus, eikä sillä voi todistaa esimerkiksi ikää, joten opiskelijakortin uusiminen nimenmuutoksen myötä ei ole ehdottoman välttämätöntä. Emme kuitenkaan vastaa siitä, jos joku opiskelija-alennuksen myöntävä taho jättääkin alennuksen myöntämättä sillä perusteella, että kortissa on vanha nimi.

 

Jos haluat tilata uuden kortin, ota yhteyttä jäsenpalveluumme.

 

 

Miten voin erota opiskelijakunnasta?

 

Eroaminen tapahtuu eroilmoituslomakkeella, jonka voit pyytää opiskelijakunnalta. Erotessasi olet oikeutettu saamaan palautuksena sen osan aiemmin maksamastasi jäsenmaksusta, jota et ole vielä ehtinyt käyttää. Palautusta maksetaan täysistä käyttämättömistä lukukausista eli puolivuotisjaksoista. Huomaathan, että liittymismaksua ja kortin valmistuskuluja ei palauteta. Jäsenmaksupalautuksesta vähennetään 5 €:n käsittelykulu. Tärkeät päivät ovat 30.9. ja 31.1., joiden jälkeen saapuneiden anomusten jäsenmaksuista ei kyseistä lukukautta palauteta.

 

Jäsenmaksujen palautus edellyttää opiskelijakortin palautusta eroanomuksen mukana. Kortitonta eroilmoitusta ei käsitellä.

 

 

Olen kadottanut opiskelijakorttini / opiskelijakorttini on mennyt rikki. Mistä tilaan uuden kortin?

Voit tilata uuden opiskelijakortin täältä. Maksamasi jäsenmaksut näkyvät jäsenrekisterissämme, eikä sinun tarvitse maksaa jäsenyyttä uudelleen. Maksat vain uuden kortin valmistuskulut.

 

Opiskelijakunta ei korvaa hukkuneita tai varastettuja kortteja.